Dekorációs ötletek bőrövből

Az újrahasznosítás korát élve apró lépésekkel is rengeteget tehetünk a környezetünkért. Kezdésnek pedig a legjobb helyszín mi más is lehetne, mint saját otthonunk. Kedveli az egyedi dekorációkat? Nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány régi bőrövvel már csodákat művelhetünk.

Minden háztartásban akad néhány megunt, kopott bőrderékszíj, amiket sajnálunk kidobni, de már régóta nem vesszük használjuk. Az ÖvBolt.hu oldalán kreatív lakásdekorációs ötletekből válogathatunk, hogy új funkciót találjunk nekik. Összegyűjtöttük néhány elképzelést, ami bőrszíjakból készülhet a nappaliba vagy a konyhába.

1. Kopott székek és hokedlik felújítása teljesen ingyen! Mielőtt a kárpitoshoz vagy az asztaloshoz szaladnánk, próbáljuk ki ezt a végtelenül egyszerű lakásdekorációt ötletet otthon. Gyűjtsük össze a családtagok összes régi derékszíját (ne törekedjünk az egyforma színekre), minél változatosabb, annál szebb lesz a végeredmény. Nincs más dolgunk, csak egymásba fűzni az öveket és alul rögzíteni. Egyedi kreációja gyönyörű színkavalkádot alkot, amit még hosszú évekig élvezhetünk.


2. Régi övekből rusztikus hangulatú bortartó is készülhet a konyhába, a teraszra vagy a borospincébe. Ezt a dekorációt akkor is meg tudjuk valósítani, ha csak pár kallódó deréköv van kéznél. A felfogatásra ügyeljünk és ellenőrizze a szíjak minőségére is, nehogy elszakadjon.


3. Nincs szívünk kidobni a régebbi lakberendezési katalógusokat? Nem kell megválni szeretett gyűjteményünktől, sőt egy csipetnyi kreativitással kényelmes ülőkét, éjjeliszekrényt vagy kis asztalt készíthetünk belőlük – csupán egyetlen erős nadrágszíj segítségével.
Az övekből készült luxuskategóriás padlóburkolat már jóval túlmutat a DIY-szinten. Igazi mestermű, ami nem a filléres tételek közé tartozik. Egyediségét a szíjak változatos sokszínűsége és strapabíró felülete adja, ezért nem készülhet két egyforma darab. Az exkluzív végeredmény nemcsak burkolatként vagy szőnyegként, de fali dekorációként is gyönyörű.

Érdemes valódi bőrből készült szíjakkal dolgozni, hogy az eredmény tartós és strapabíró legyen, mert a műbőr és rostbőr kiegészítők ideig-óráig szépek, de hamar eljár felettük az idő, ezért időtálló lakásdekor készítésére ezek a divatövek nem alkalmasak. Végül egy jó tanács: ahhoz, hogy valóban sokáig élvezhessük kreatív alkotásainkat, a bőrt soha ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak, és óvjuk a víztől is.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop