Csupa kellem

Budán, közel a Dunához vásárolták meg 88 négyzetméteres lakásukat harmincas, kisgyermekes vendéglátóink. Halász Gabriella lakberendezőhöz az volt a kérésük, hogy a szobák legyenek élhetőek, kényelmesek, a színekkel kapcsolatban pedig határozott elképzelésük volt: kedvenc színük, a kék minden lakrészben jelenjen meg.

Budán leltek új otthonra harmincas, kétgyermekes, fogorvos házaspár vendéglátóink, miután előző lakásukat kinőtték. Mindenképpen tágas, jól kihasználható, kényelmes lakásra vágytak, a vásárlás és a téralkotás során egyaránt ez volt a fő szempont. Az előzetes megbeszélések során modern, kissé franciás stílusú enteriőr kialakításában egyeztek meg Halász Gabriella lakberendezővel, határozott vonalakkal, erős kontrasztokkal és sok természetes anyaggal. Az elképzelés nagyon tetszett a tulajdonosoknak, akik annyit kértek a tervezőtől, hogy szeretik a kék színt, ezért annak több árnyalata is jelenjen meg a helyiségekben.

Igazi közösségi tér lett a konyhával és étkezővel egy légterű nappali, amely tágas, levegős és modern. A sok natúr fa, az egyedi tervezésű komódok, a világos padlóburkolat kellemes, természetes légkört teremt. A család kedvence a kényelmes, puha, kifejezetten többtagú családnak való sarokkanapé, amely mögött a polcos elemekben folytatódó bútor sok tárolófelületet kínál vendéglátóink könyveinek, lemezeinek, apró emléktárgyainak. A családi képeket Gabriella a bútor mögött helyezte el, amitől még barátságosabb lett a tér.

A konyha eredetileg kis alapterületű és viszonylag elzárt volt, ám a tulajdonosok kérésre a tervező jól használható, tágas konyhát alakított ki, ahol még egy félszigetnek is jutott hely, így a háziasszony hódolhat főzési szenvedélyének. Az erőteljes, karakteres fekete bútorfrontokat világos bútorok és kiegészítő elemek lágyítják. A hálószobák alapvetően kis alapterületűek, de tökéletesen szolgálják a pihenést.

A szülői hálóban a fehér falak ölelésében impozánsan jelenik meg a franciaágy mögötti kék fal, a decens hangulatnak aranyszínű kiegészítők kölcsönöznek egy kis bujaságot. Kellően letisztultak a gyerekszobák, miközben többfunkciósak is: játékra, mozgásra, pihenésre egyaránt alkalmasak. A festett falat szeretik a gyerekek, előterükben az indián sátorra emlékeztető ágyakkal nagyon játékos az összkép. A fürdőszobában a tervező javaslatára a sötétkék csak kisebb mértékben jelenik meg, hogy ne szűkítse a térérzetet, ugyancsak ezért választotta a nagyméretű, világos csempéket és sarokkádat.

Nagyvonalú formavilág, természetes anyaghasználat és könnyed elegancia: vendéglátóink otthona röviden így jellemezhető. No és persze nem hagyható ki a családias légkör, amely mindennek az alapja.

Hogy bútorokat vásároljunk lakásunkba, nem tűnik bonyolult feladatnak, ám az eltelt évek azt bizonyították számomra, hogy a harmonikus, igazán nagybetűs OTT HON kialakításához ennél több kell. A tervezési folyamat egyik legfontosabb része a térszervezés, a logikus, funkcionális, átlátható, a tágasság érzetét keltő terek kialakítása.
Halász Gabriella
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop