Csöppnyi finomság

Élet, fiatalosság és lendület sugárzik abból a piciny lakásból, amelynek minden részletét alaposan átgondolták tervezoi. A világos színek, a modern formák, a praktikus térhasználat szép kompozícióját hozták létre Budapest szívében.

csoppnyifinomsag 720

Egy belvárosi, polgári miliőben járunk, ahol két nagyobb lakás felosztásával nyertek a tulajdonos-tervezők négy kisebbet. A cél minden esetben az volt, hogy kényelmes, fiatal emberek igényeinek megfelelő, a mindennapok során jól használható terek jöjjenek létre (hármat már láthattak olvasóink előző lapszámainkban). Alig 22 négyzetméter állt tehát Nyári Attila és Makrai Fanni rendelkezésére. Az egyszemélyes lakásban a tér egy légterű, de a jó elrendezésnek köszönhetően a különböző funkciók a lehetőségekhez képest mégis különválnak. A konyha közvetlenül a bejárati ajtó mellett kapott helyet, és a gangra tekint. Minden kézre áll benne, a sok fehérrel belesimul a térbe. A lebegő polcok tökéletesen alkalmasak a tárolásra, a felső konyhaszekrények agyonnyomták volna a teret. Tájolásának köszönhetően az otthon nagyon világos, ami rengeteget számít, ha piciny alapterületen élünk. A konyhasziget mögött egy étkezőrészleg húzódik meg bárszékekkel, ugyancsak sok fehérrel és sárgával. A hasábszerű pultot úgy alakították ki, hogy lábazata apróbb holmik tárolására is alkalmas. A magasított bárszékekkel, a sárga dizájn csillárokkal nagyon vagány és lendületes az összkép. A kanapé mögé tapétamatricát választottak, amely a funkcióváltást is jelzi. Az éles és a puha vonalak itt is váltakoznak, ahogyan ez a rendezői elv az egész helyiségre jellemző. A sárga, kétszemélyes kanapé, a lekerekített asztallapú, de geometrikus testű, sokszögekből formálódott dohányzóasztal vagy a kis sárga puff is ezt jelzi.

A skandináv jelleg nagyon jót tesz a térnek, mozgalmasságot, letisztultságot kölcsönöz. A játékosság is minden négyzetcentiméteren megjelenik, így az alvószekcióban is. Az ágyat egy áruház konyhai eleméből alakították ki, és a térben magasra helyeztek, egy kevés intimitást csempészve a mindennapokba, sok fotóval megspékelve az összképet. Az egyetlen zárt zóna a fürdő, amit a fehér, a fa és az üveg kombinációjával olyan ügyesen formáltak meg, hogy nem is látszik, milyen pici alapterületű. A szépség, az otthon szeretete, ahogy mindenütt a lakásban, itt is tetten érhető.

  

A házaspár közös projektjein Atilla az alaprajzi és műszaki kialakításért felel, míg Fanni a hangulatokért, színekért, a bútorozásban azonban mindent együtt találnak ki, hogy funkcionálisan tökéletes legyen a térkihasználás.

otletborzeabelvarosban portre

Nyári Atilla építész, belsőépítész
Makrai Fanni lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop