Csillogás a Marina-parton

Duna-part, lágyan lengedező dunai szél, árnyas sétányok, kényelmes, reggelizős terasz, öt perc a városközpontl… A 46 négyzetméteres, glamouros csillogású otthont dinamikus, városi életformához szokott fiatal pár lakja. Minden szegletét maguk alkották, aprólékos, szeretetteli munkával.

csillogasamarinaparton 720

Van, aki el sem tudná képzelni az életet egy olyan enteriőr nélkül, amelynek nem minden részletét ő maga álmodja meg. Így gondolkodott Éva is, aki lakberendezői szenvedélyének hódolt, amikor férjével megvásárolta a 2009-ben épült, Marina-parti lakást, amelynek teljes átalakításába kezdtek. A 46 négyzetméteres tér kialakításakor az volt a cél, hogy egy minden kényelmet kielégítő otthon szülessen. Ragaszkodtak az egységes színvilághoz, a bézs-barna árnyalatokhoz, egy kis szürkével megspékelve. „Nekünk ezek a színek jelentik az otthonosság érzését” – mondja vendéglátónk. A klasszikus téralakítású enteriőrben a személyesség már az előszobában érezhető: az előszobaszekrényt saját tervezésű, magasfényű bézs frontokkal és kényelmes leülő résszel látták el. Elsősorban praktikus szempontokra figyeltek, arra, hogy a rendezettség érzetét keltse a tér, hogy hazaérve kényelmesen levethessék a cipőt, a kabátok ne lógjanak az előszobában stb. A szép és míves leülő rész egy kárpitosmester szaktudását dicséri.

A konyha mintegy nyitóakkordként jelenik meg, szemben pedig az esztétikus nappali rész található. A lakás régi konyháját kibontották, kialakítását újragondolták: a természetes hatású háttérfal és munkapult éles kontrasztot alkot a szekrény magas fényű alsó frontjaival, mégis sikerült teljes egységbe ágyazni ezt a részt is. A lámpák fontos szerepet kaptak, a süllyesztett falszakasz peremén futva megvilágítják a munkapultot, és hangulatvilágításként is tökéletesek.

Vendéglátóink szeretik az ellentéteket is, ezért alkalmazták a kör- és a négyzetmotívumot. A kör formájú üveglap étkezőasztal és a selyemfényű székek fölé glamouros csillár került. A fényforrások többsége egyébként az internetről való: izgalmas játék volt felkutatni a legszebbeket, hiszen napjainkban megannyi formavilág és különleges megoldás létezik. A korábbi lakásból került át a kanapé, de mivel színében nem illett az enteriőrhöz, átkárpitoztatták finom világosbarnára, és szegecsekkel látták el. A dohányzóasztal tökéletes választás volt, légies, könnyű, világát tekintve jól illik a háttérben látszó matricatapétához. A sok párna és textilek oldanak mindennemű szigorúságot, amit az éles, szögletes vonalak keltenének. A lakás erőssége, hogy bár a belvárosban található, mégis csendes, nyugodt. Ha pedig ahhoz van kedvük, futócipőt húznak, hiszen csak pár lépés a meseszép Duna-part…

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop