Családi ház egyrétegű, energiahatékony falszerkezettel

Az Ytong ma már a pórusbeton szinonima kifejezéseként szerepel. A „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. E mellett optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazóanyag.

csaladihazegyretegufalszerkezettel 720

Kiváló hőszigetelő képességével egy rétegben egyedülálló a hazai falazóelem-piacon, emellett a CO2-kibocsátáscsökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovas építőanyaga. Egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát védjegy” tanúsítással, amely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát. A hazai független intézet szavatolja, hogy a termékek megfelelnek a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek, a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében. Az Ytong termékek használatával egyrétegű, energiahatékony, környezetbarát, korszerű falazatok építhetők, általuk megtakarítható a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata.

csaladihazegyretegufalszerkezettel 1
Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk – esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével – páratechnikai problémákat sem. A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál. Az innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elemvastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű energiahatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már idén megfelel a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m2K).

csaladihazegyretegufalszerkezettel 2
Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal, ami ebben a munkaerőhiányos időkben igen hasznos. Így, az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

csaladihazegyretegufalszerkezettel 3

A 2020-ban épülő családi házak tervezésekor már érdemes figyelembe venni az Európai Unió által meghatározott szigorodó energetikai előírásokat, miszerint jövő januárjától már csak a BB energetikai besorolású épület kaphat használatbavételi engedélyt. Az Országos Építésügyi Nyilvántartás adatbázis alapján pusztán az ingatlanok 3,5 százaléka felel meg a fent említett elvárásnak. Ennek a nagyon alacsony számnak a javítása érdekében a jegybank az elkövetkező 3 évben támogatja a klímabarát termékek terjesztését, az ingatlanok energiahatékonyságának javítása érdekében kihelyezett egy zöld lakáscélú hitel konstrukciót.
Forrás: Az ingatlanok négy százaléka felel meg a szigorodó épületenergetikai feltételeknek – VG online, 2020.01.27 

ytonglogo 2020

 www.ytong.hu

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop