Hozzávalók 8 szuflés tálkához:
2 dl tej, 5 dl tejszín, 10 dkg cukor, nagy csipet só, 8 tojássárgája, 8 teáskanál cukor a tálaláshoz
A sütőt 140 fokra előmelegítjük, közben a tejet, tejszínt, cukrot, sót és a tojássárgákat kézi habverővel összekeverjük, és a tálkákba töltjük. A formákat egy nagy, magas falú tepsibe állítjuk, és feltöltjük forró vízzel. Akkor jó, ha a víz legalább a tálkák feléig vagy felette ér a víz. A tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjük. Lekapcsoljuk a sütőt, hagyjuk ott kihűlni az édességet, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap tálalás előtt megszórjuk a tetejét cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Hozzászólások