Bútorszövet kiválasztása a kárpitozáshoz

Miért népszerűek a szilikon anyagú termékek?
Történjen meg mielőbb az otthon automatizálás!
Strohm Teka bemutatóterem nyílt

Szívünkhöz nőtt örökölt régi bútordarabjainkat érdemes megőrizni, és ha nagyon elhasználódtak, új köntösbe öltöztetni. Manapság számtalan kárpitozást vállaló szakember található az interneten, de a kárpitozás nem akkora ördöngösség, hogy akár mi magunk ne vághatnánk bele egy-egy kisebb bútordarab felújítására. A házilag történő kárpitozáshoz ma már rengeteg oktatóvideó található, így kellő információkkal felvértezve bátran nekiállhatunk fotelünk vagy kanapénk felújításának.

Bútorszövet-választás

A kárpitozás lépésein túl nagy kérdés a megfelelő bútorszövet kiválasztása. A bútorszövetet ne kizárólag annak megfelelően válasszuk meg, hogy a színe és a mintája kellőképpen passzol-e otthonunk stílusához és ízlésünkhöz, legalább ilyen fontos szempont az is, hogy a bútort milyen gyakran használjuk. Egy mindennapos igénybevételű étkezőszékre strapabíró bútorszövetet válasszunk, míg kedvenc olvasófotelünk átkárpitozásához választhatunk puha felületű, kellemesebb tapintású szövetet is. Kanapék felújításához előszeretettel ajánljuk a textilbőrszöveteket, míg kültéri bútorok kárpitozására a kimondottan kültéri bútorszövet a nyerő választás magas kopásállósága és UV-állósága miatt. Egyre népszerűbbek a vízlepergető szövetek is, amelyek rendkívül könnyen kezelhetőek és kültéren is jól megállják a helyüket. Stílusukat tekintve rengeteg lehetőség közül választhatunk, a korábban ismert klasszikus mintákat ma már kiegészíti a modern formavilághoz illeszkedő absztrakt vagy a romantikus stílust kedvelők számára a vintage stílusban mintázott bútorszövetek, de a palettáról nem hiányozhatnak az élénkebb színű, akár nagyobb mintával ellátott, akár minta nélküli szövetek sem. Találhatunk bársony hatású, velúr hatású, műbőr, steppelt, nyomott mintás, de akár környezetbarát bútorszöveteket is.

A Rug & Roll webshopban akár speciális felületkezeléssel ellátott szöveteket és kültéri UV álló szöveteket is találunk, amelyek mindegyike igen jó kopásállóságú és színét rendkívül sokáig megőrzi. Ebben a webshopban találkozhatunk az úgynevezett AquaClean technológiával felületkezelt bútorszövettel is, amely szerencsére egyre népszerűbb. Az AquaClean szennytaszító bevonat egy olyan speciális szennytaszító réteg, amely nem engedi a szennyeződést a szövet mélyebb szálaiba hatolni, így a bútorszövet tisztántartása gyakorlatilag gyerekjáték. Az ilyen felületkezeléssel gyártott bútorszövetek tiszta vízzel, vegyszermentesen tisztíthatóak, így a kárpitozott bútor ápolása gyors, egyszerű és rendkívül könnyű.

Bármilyen bútort is szeretnénk újjávarázsolni, alaposan tanulmányozzuk a munkafolyamatok lépéseit, körültekintően válasszuk meg a bútorszövetet, hiszen az elkészült munka eredménye akkor jelent igazán örömöt, akkor lesz otthonunk ékessége, ha odafigyelünk minden részletre.

Képek forrása: Canva Pro

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

2
  2
  Az Ön Kosara
  Éves előfizetés
  2 X 5600 Ft = 11200 Ft
  Fél éves előfizetés
  2 X 2800 Ft = 5600 Ft