Biztosítás a napelemrendszerre is

Vászonkép készítése egyedileg
Fagyapot termék rendhagyó alkalmazása
Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

Az alternatív energiaforrások használata egyre nagyobb szerepet kap, különösen most, az energiaválság közepette, az egyre növekvő árak mellett. Hogy elkerülhessük a későbbi kellemetlenségeket, fontos szem előtt tartani, hogy mire is figyeljünk.

Lévén, hogy nagy volumenű beruházásról van szó, minden esetben szükséges egy alapos kalkuláció még a tervezés előtt. Bizonyos szintig a legtöbb rendszer utólag is bővíthető, ám sokkal szerencsésebb, ha már alapból a megfelelő kapacitással rendelkező változat kerül a tetőre. A tévedések elkerülése érdekében már az előzetes számításokhoz is érdemes szakértő segítségét igénybe venni, aki a felhasználói szokások, illetve az ingatlan elhelyezkedésének figyelembevételével pontosan meghatározza azt a teljesítményt, amire szükségünk lesz.

Ezt követheti a szerződéskötés, illetve az engedélyeztetési folyamat, majd a kivitelezés, amelynek kapcsán túl sok tennivalónk már nincs, ám ezen a ponton még nem dőlhetünk hátra. A napelem telepítésekor sokan megfeledkeznek a biztonság kérdéséről. Tekintettel arra, hogy a rendszer kiépítése igencsak költséges, mindenképpen érdemes rá biztosítást kötni, mert nemcsak a vandalizmusnak és a lopásnak, de az időjárás okozta károknak is fokozottan kitett, nagy értékű berendezésről van szó. JÓ,, ha tudjuk, hogy nemcsak a kész napelemes rendszerre kérhető kockázatviselés, már a kivitelezési fázisra is köthetünk biztosítást. Ilyenkor több opció is a rendelkezésünkre áll, és akár a szerelés közben okozott károk esetén is számíthatunk térítésre. A kivitelezés végeztével semmiképp ne feledkezzünk meg a meglévő lakásbiztosításunk felülvizsgálatáról, nehogy alulbiztosított legyen az ingatlan, ráadásul nem is kell újra leszerződni, hiszen a lakásbiztosítások jelentős részénél utólagos bővítésre is van lehetőség.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop