A Siemens beépíthető sütői, főzőlapjai és gőzsütői nem csak technológiai ínyencségek, de a kreatív konyhaművészet múzsái is. A népszerű Lila füge gasztroblog szerzője, Havas Dóra be is bizonyította ezt egy marokkói céklasaláta elkészítésével. A nagyközönség a –február 28. és március 2. között zajló – Konyhakiállításon ismerheti meg testközelből a Siemens beépített készülékeit. Az esemény főtámogatója a Siemens.
Profizmus a mindennapokban
A Siemens technológiai megoldásai – a magyar nyelvű, szöveges TFT kijelző, a cookControl 68 automatikus program, a hydroBaking vagy az activeClean pirolitikus öntisztítás – használóinak sokkal többet jelentenek pusztán jól csengő funkcióknál. Az intelligens megoldásokkal profi szakácsokká válhatunk otthonunkban, és nagy séfeket idéző, lenyűgöző fogásokat varázsolhatunk a családi asztalra, vagy kápráztathatjuk el vendégeinket.
Egészséges ételek és páratlan ízek
Jelen korunk konyhai sztárja a gőzsütő. Nem véletlenül, hiszen az ételkészítés legkifinomultabb módját nyújtja, ez az egészséges és finom étel titka. Saját és családunk egészsége érdekében egyre többen nem kötünk kompromisszumot. A Siemens készülékeivel erre nincs is szükség! A sütés, illetve főzés forró gőzzel történik, így minden értékes vitamin, nyomelem és ásványi anyag megmarad az ételekben, a frissesség és a zamat pedig páratlan.
A gőzzel sütés lehetővé teszi, hogy húsételeink belül szaftosak és zamatosak, kívül pedig ropogósak legyenek, elkerülve a kiszáradást. Egy hétköznapi hús, mint például a sertés lapocka is ünnepi fogássá alakul.
Megszámlálhatatlan kombinációs lehetőség
A FlexInduction funkcióval rendelkező indukciós főzőlapok téglalap alakú zónájára tetszőleges méretű és alakú edény helyezhető; a főzőlap felismeri, hogy a zóna mely részén kell a kívánt teljesítményt leadnia. Az egyenletes hőelosztással az ételek a lehető leghatékonyabban készülnek el. Ez a technológia nagy segítséget nyújt a háziasszonyoknak egy több fogásos ebéd vagy vacsora elkészítésekor, hiszen egyszerre több edényt is el tudunk helyezni a főzőlapon, nem kell az előre kijelölt zónákhoz igazodnunk.
Sókéregben sült marokkói céklasaláta
Hozzávalók
2 nagy cékla, 10 dkg só, 10 dkg liszt, 2 tojásfehérje,l kevés víz
Az öntethez:
2,5 dl lecsepegtetett natúr joghurt, 2 tk őrölt római kömény, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk frissen facsart citromlé, só, frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
bébispenót
A céklát héjastul megmossuk és meghámozzuk. A sót, lisztet és tojásfehérjét összedolgozzuk, némi vízzel elkeverjük abban az esetben, ha a fehérje nem nyújtana elegendő nedvességet a homogén tészta elkészítéséhez. A tésztával vastagon bevonjuk az előkészített céklát, és előmelegített sütőben 150oC-on 120 percig sütjük, majd a megkeményedett tésztát eltávolítjuk. A céklát lehűtjük, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
Az öntethez a fokhagymát mozsárban péppé zúzzuk 1/2 teáskanál sóval. Elkeverjük a többi hozzávalóval. Tálaláskor a céklát bébispenótágyra helyezzük, és a tetejére kanalazunk az öntetből. Pirított szezámmaggal díszítjük.
Hozzászólások