Baumit Baumacol – új hidegburkolatragasztási rendszer

Új hidegburkolat ragasztási rendszer színesíti az építőanyag-ipar palettáját. A Baumacol névre keresztelt termékcsalád megoldást nyújt a legkülönbözőbb ragasztási igények esetén, legyen szó nappali, terasz vagy akár egy zuhanyzó burkolásáról.

 

 

A kerámiaburkolatok általában komoly értéket képviselnek, ennek megfelelően kiemelkedő jelentősége van egy megbízható hidegburkolási rendszernek. A professzionális Baumacol csemperagasztók azonos mértékben garantálják a szilárdságot, a rugalmasságot és a tapadást, legyen szó greslapokról vagy akár sötét színű teraszburkolatról – a flexibilis ragasztók ma már biztos megoldást nyújtanak minden speciális helyzetben.

Vízszigetelő anyagok

Ha egy terasz alatt lakótér vagy garázs található, különösen fontos a burkolás során odafigyelni, hiszen senki nem lát szívesen beázásnyomokat pl. a nappalij a sarkában. Nem csak hogy nem esztétikus, de még sajnos a bejutó nedvesség hatására a szerkezet is károsodhat (téli fagyás). Az extrém rugalmas hajlaterősítő szalag (Baumacol Strap) alkalmazása minden épületszerkezet találkozásánál (pl. fal-födém vagy födém-attika) szükséges a fent említett esetben, mégpedig a megfelelő szigetelő anyagba ágyazva. Az így elkészült felületre flexibilis csemperagasztóval a burkoló lapokat felragasztva biztosak lehetünk abban, hogy a zuhanyzóban tényleg a lefolyón folyik le a víz, és nem máshol.

Ragasztók típusainak „ABC”-je

Beltérben – normál körülmények között – kis, illetve közepes méretű lapok esetén használhatók a C1 jellel ellátott alap csemperagasztók (pl. Baumacol Basic). Nagyobb lapméret esetén ezeket már nem ajánlott használni, feljebb léphetünk a ragasztók képzeletbeli ranglétráján (pl. Baumacol Pro), és minimum a C1T jelű ragasztók közül javasolt választani. Ha padlófűtésünk van, vagy bármilyen nagyobb igénybevételnek kitett felületünk (teraszok), akkor viszont már rugalmasabb, azaz fl exibilis anyag (C2TE, pl. Baumacol Flex Uni) mellett döntsünk, hiszen senki sem szeretné, hogy az első fűtésszezonban felpattogjon a burkolata. Olyan esetekben, amikor kenhető vízszigetelésre kell burkolatot ragasztani, vagy a régi csempére szeretnénk újat varázsolni (felbontás nélkül), az ideális választás az emelt minőségű, flex ragasztó (C2TE S1, pl. Baumacol FlexTop). Ez utóbbi a legbiztosabb megoldás padlófűtés esetén vagy ha a teraszburkolólap színe sötét, hiszen ezekben az esetekben különösen fontos a rugalmasság.

Baumacol fugaprogram

A burkolatok széles választékához szükséges, hogy a fugázók is ennek megfelelően különböző színekben álljanak rendelkezésre. A Baumacol fugaprogram minden igényt kielégít. A fugák nemcsak rugalmasak, penészesedésgátlók, de víz- és szennyeződéstaszítók is, így hosszú évekre garantálják a szépséget és biztonságot.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop