Babzsákválasztó: kinek, milyet, mekkorát és hová?

A babzsákvásárlás mindenképpen hosszú távra szóló befektetés. Ahogyan egy kanapé vagy egy fürdőkád, úgy a babzsák is fontos eleme enteriőrünknek, és jó közérzetünk egyik garanciája. Legyen hozzánk illő, ergonomikus, és persze ne csak testfelépítésünkhöz illeszkedjen, hanem ahhoz a tevékenységhez és helyiséghez is, ahová és amihez választjuk.

Cikkünkben most az ideális babzsákválasztásához adunk támpontokat. Nagyon lényeges a méret, a formai kialakítás és a funkció is – de haladjunk csak szép sorjában.

1. IDEÁLIS MÉRET és FORMA? Már innovatív videós konfigurátor is segíti választásunkat!

Babzsákot választani nem elég csupán szín vagy kinézet alapján: talán mindannyiunknak megvan, amikor egy hosszas tévénézés vagy szunyókálás után elgémberedve, zsibbadó lábakkal próbálunk kikászálódni a babzsákból, fájlalva hátunkat, nyakunkat. Hogy ezt elkerüljük, fontos, hogy a számunkra legideálisabb méretet válasszuk kényelmünk, egészségünk megőrzése miatt, de ezzel egyúttal a babzsák minőségét, élettartamát is óvjuk. Ha ugyanis nagyobb terhelésnek tesszük ki (például gyerekek számára tervezett babfotelt felnőttek használnak), lerövidítjük a babzsák töltőanyagának időtartamát.

Szerencsére létezik ma már egy nagyon okos és praktikus babzsák méretválasztó kalauz is, ahol egy reprezentatív videós konfigurátor segítségével könnyedén és játékosan meghatározhatjuk az éppen nekünk való, pont hozzánk illő babzsák paramétereit. Itt nemcsak azt adhatjuk meg, hogy milyen korosztálynak, milyen magassághoz való babfotelt szeretnénk, hanem még használati útmutatót is kapunk, és rengeteg forma közül választhatunk.

2. IGÉNYEK ÉS FUNKCIÓ: a jó babzsák minden igényre, minden funkcióra másmilyen!

Elvégre nem mindegy, hogy gyermekünket lepnénk-e meg vele, a párunkat vagy saját magunkat, esetleg a szülőket vagy a barátainkat? Nagycsaládosoknak, közös filmezéshez szuper választás egy hatalmas, igazi családi babzsák, de kismama párunk, barátnőnk igényeihez, élethelyzetéhez például a legkomfortosabb az ölelőpárna, ami pontosan ott támasztja meg a testet, ahol arra szükség van: a derékrésznél, a bokánál, a térdek, illetve a fej tájékán.

A kicsik számára is természetesen más lesz a nyerő, hiszen imádnak játszani, hemperegni, és ahogy a gyerekek általában: izegnek-mozognak, fészkelődnek, ezért számukra egy jól kialakított komfortos babzsák sokkal kényelmesebb és izgalmasabb egy széknél játék vagy meseolvasás közben, de megfordítva, akár ágyként is funkcionálhat a mesevideók nézéséhez.

Ha már nagyobbak a gyerekek, és bolondulnak a videójátékokért, választhatunk nekik gamer-babzsákot is, amelyek két különböző méretben tökéletesen idomul használójuk testéhez, a kellő helyen támasztja alá a gerincet, így a hosszú órákon át történő videójáték alatt sem fájdul meg a hát és derék.

3. KÉNYELEM ÉS BIZTONSÁG AZ EGÉSZ CSALÁD SZÁMÁRA – akár kicsi, akár nagy…

Ha túl kicsi a kanapé vagy csak mindig kitúrnak bennünket a gyerkőcök, érdemes beszerezni egy igazi, tágas, családi babzsákot, ahol tényleg elfér mindenki (még a szomszéd is)! Ezek a családi babfotelek vagy inkább már babkanapék úgy vannak kialakítva, hogy akár az egész család vagy a gyereksereg kényelmesen elférjen rajta, mindenki számára kellemes legyen a kikapcsolódás. Elvégre kevés dolog tölti fel úgy az ember, mint amikor a családjával lehet együtt.

A családi babzsákoknak azonban létezik egy kisebb, kétszemélyes változata is, hiszen a kisebb családok számára a kényelem mellett fő szempont a biztonság is. Ezek a darabok pedig szinte fészekként ölelik körbe a baba kicsiny testét, biztonságérzetet nyújtva számára. További előnye még ezeknek a típusoknak, hogy anatómiailag biztosítja a még fejletlen és sérülékeny gerincoszlop, nyak, hát és deréktájék kellő alátámasztását és tartását, és persze jut elég hely anyának vagy apának is…

4. POGÁCSAPUFF, ÖLELŐPÁRNA VAGY CSALÁDI BABFOTELEK: amire csak szeretnénk…

Ezek a modern, innovatív, ergonomikus babzsákok strapabíró anyagaiknak köszönhetően nemcsak a pihenést szolgálják ki teljes mértékben, de a tanuláshoz, játékhoz is tökéletes, ergonomikus támaszt nyújtanak. Különböző formák, méretek, kialakítási megoldások közül válogathatunk akár személyre szabottan, hogy a családi babzsák vagy a gyermekek, párunk, barátaink ajándéka a lehető legjobb, legtalálóbb, legkényelmesebb legyen, akár a családi vagy társasági élet központjaként. Mert aki egyszer beleül egy óriási ZigZag babzsákba, az többé már ki sem akar szállni belőle – és nem is kell!


www.zigzag.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop