Az ingatlanvásárlás jobb ötlet, mint valaha!

Milyen előnyei vannak a tapéták alkalmazásának?
A CSOK hatása az építőiparra
Jó prezihez idő kell!

„Ha az embernek van pénze, fektesse ingatlanba” – ez a tanács sokszor volt már hasznos, napjainkban viszont kifejezetten az. Bár a telkek és házak ára hosszabb ideje felfelé szökik, ez a tendencia nem lassul, azaz annak ellenére is kiváló ötlet az ingatlanvásárlás, hogy jelentős befektetésnek számít. A megtérülés miatt nem kell aggódni, még akkor sem, ha luxusingatlan vásárlásáról beszélünk, hiszen a piac aktívabb, mint valaha.

Az építési telkek az elmúlt években mérettől függetlenül szinte mindenhol jelentős mértékben drágultak Magyarországon. Körülbelül megötszöröződtek, meghatszorozódtak a vételárak, ami még a nehezebben megközelíthető, infrastruktúra szempontjából fejletlenebb területekre is érvényes. Szakértők úgy gondolják, hogy mostanra érték el az árak a reális szintet, a kereslet pedig ezzel együtt folyamatosan nő. Már csak azért is, mert a 2022 végéig építési engedéllyel rendelkező, vagy egyszerű bejelentéssel épülő új ingatlanokat a kedvezményes, 5 százalékos lakásépítési áfával lehet megvásárolni – azaz az ingatlanvásárlás emiatt most jobb ötlet, mint valaha. A határozott szándékkal a piacra érkező vásárlók pontosan tudják, mit akarnak, éppen ezért nem egyszer a luxusingatlanok kerülnek az érdeklődés célkeresztjébe. A kínálat egyébként alig képes követni a keresletet, ráadásul bőven hagy kívánnivalót maga után, tehát a prémiumajánlatok népszerűsége csak fokozódik.

Mi okozza a kínálat hiányosságait?
A szakemberhiány az egyik legsúlyosabb probléma, amivel az építőiparnak napról napra szembe kell néznie. Egyre kevesebb jól képzett, megbízható mesterember áll rendelkezésre, miközben a megrendelések kivitelezőkre várnak, és állandósultak a csúszások. Természetesen extrém esetekben, különösen újépítésű házaknál olyan magasra is rúghatnak a költségek, amik megfizethetetlennek tűnnek a piaci szereplők többségének, ám kis keresgéléssel mindig találni kecsegtető ár-érték arányt képviselő luxusingatlant.

Hol találhatók a legnépszerűbb ingatlanok?
Az, hogy a telkek iránti érdeklődés mennyire jelentős, abszolút helyszínfüggő. A Balaton, valamint a Velencei-tó környéke vezetik a keresettségi toplistát, de Budapest vonzáskörzete is előkelő helyen szerepel. Ami árnyalja a képet, hogy nem egyszer a rendelkezésre álló hely hiánya okozza a fennakadást – konkrétan egyes esetekben már nincs hova építkezni. A régi építésű ingatlanokért pedig érthető módon viszonylag kevesen lelkesednek azok közül, akik a luxust keresik. Igaz, befektetési célra ideálisak lehetnek, ám kizárólag felújítási tervekkel a tarsolyokban, a felújítás pedig sokszor lényegesen többe kerül, mint egy vadonatúj ingatlan megvásárlása. Természetesen akár a nulláról is el lehet indulni, ám ez a forgatókönyv a legtöbb esetben még többe kerül, mintha már egy meglévő luxusingatlant vásárolna az ember.

A luxusingatlanok iránti vágy mégsem annyira luxus?
A fentiek fényében új kontextusba kerülnek az új, luxusnak kikiáltott ingatlanok. A modern technológia vívmányaival ellátott, minden tekintetben korszerűsített, a fenntarthatóság szabályaival és ajánlásaival harmonizáló kialakítás a kényelem magas fokát kínálja. Természetesen pusztán a komfortnál sokkal többet nyújt, olyan értéket képvisel, aminek a súlya évtizedek múltán is nő. Vagyis az otthonteremtés befektetés a gondtalan jövőbe, aminek az alapja az a lakás, az a ház, amiben minden adott a nyugodt, boldog élethez. És aminek a fenntartási költségei éppen luxus kivitelének köszönhetően minimálisak. És ez az a pont, ahol első körben megtérülhet a vásárlásra áldozott összeg. Ám ez csak a kezdet. A folytatásban az örömteli használat további hasznot is hajt, hiszen a rendelkezésre álló szolgáltatások az életminőség javulásához egy az egyben hozzájárulnak. Vagyis a látszólag sokat követelő befektetés a sokszorosát hozhatja vissza a konyhára.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop