Az energiatárolás lehetőségei

A megújuló energiaforrások folyamatos fejlődése és térnyerése egyre inkább a fenntartható jövő irányába tereli az energiaellátást. Az egyik legfontosabb technológiai elem a napenergia felhasználásában az inverter, amely átalakítja a napelemekből érkező egyenáramot a villamos hálózatban használható váltóárammá. Manapság egyre többet hallani az akkumulátorokról is, amellyel kiegészítve a rendszerünket, képesek leszünk az energia eltárolására és későbbi felhasználásra.

Mitől jó egy akkumulátor, és mire kell még odafigyelnünk, ha napelemes rendszert szeretnénk az otthonunkba vagy vállalkozásunk telephelyére, erről kérdeztük Takács Gábort, a Power Charge Zrt. kereskedelmi és marketing vezetőjét. A megfelelő inverter és akkumulátor kiválasztásakor számos szempontot érdemes figyelembe venni. Nagyon fontos, hogy a gyártó megfelelő hazai képviselettel rendelkezzen, ami elengedhetetlen a beüzemelés, a hibaelhárítás és a garanciális ügyek intézése során. Mi, a Power Charge Zrt. a KSTAR, a Hoymiles, a Raja és a Lenercom termékek hazai disztribútoraként minden fent említett ügyben ügyfeleink segítségére vagyunk. Ezen gyártók neve garancia a minőségre és a megbízhatóságra.
Fontos továbbá, hogy rendszerünk megtervezése során keressünk valódi szakembert, aki az energiafogyasztásunk és az energia felhasználási ideje alapján tesz javaslatot a számunkra megfelelő berendezésekre. Itt már előkerülnek olyan szakszavak, mint a fázis aszimmetrikus inverter vagy a magas feszültségű akkumulátor, amik jelenleg a lehető leghatékonyabb rendszerek jellemzői. Érdemes tehát figyelni arra, hogy a választott berendezések rendelkezzenek ezekkel a funkciókkal, hangsúlyozza Takács Gábor.

Ahol az energia megtermelése és felhasználása eltér egymástól – nappal munkában vagyunk, az otthonunk napelemei energiát termelnek, mi viszont csak este használjuk azt fel, miután hazaérünk – ott a bruttó elszámolási rendszer év eleji bevezetése óta csak akkor éri meg napelemeket telepíteni, ha energiatárolóval egészítjük ki a rendszert. Ezek a rendszerek nemcsak segítik a megújuló energiatermelés és -felhasználás időbeli optimalizálását, hanem hozzájárulnak az energiafelhasználás költségeinek csökkentéséhez is, és mindezt környezetbarát módon. Tehát az inverter és az akkumulátor együttese nemcsak a napelemek által megtermelt energia azonnali felhasználását teszi lehetővé, hanem lehetőséget ad arra is, hogy az energiatároló rendszer kevés napfény mellett vagy akár áramszünet esetén is biztosítsa a háztartás áramellátását a korábban már megtermelt energiát felhasználva.
Az energiatároló rendszereknek azonban nem csak az otthoni felhasználók számára van jelentősége. Ipari létesítmények vagy irodák esetében például a hétvégén megtermelt és eltárolt energiát a hétfői munkakezdés során is fel lehet használni. A KSTAR all-in-one energiatároló egységek, amelyek integrált inverterből és akkumulátor modulokból állnak, számos előnnyel járnak mind az üzleti, mind az ipari felhasználók számára. A moduláris felépítés egyszerű összeszerelést tesz lehetővé, így gyorsan és hatékonyan telepíthető a rendszer.

Az energiahatékonyság ma már nemcsak egy lehetőség, hanem egy szükségszerűség. A Power Charge energiatároló rendszerei azonnali megoldást kínálnak az energiafelhasználás kihívásaira. Amennyiben most lép, és a “MI-OTTHONUNK” kuponkóddal kér ajánlatot, akár 5% kedvezményt is kaphat az új energiatároló rendszerére.
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és hozza ki a legtöbbet napelemes rendszeréből még ma!

powercharge.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop