Ausztrálok Skóciában

A Skóciába költöző ausztrál család 2022 márciusában vásárolta meg ezt a tipikus elemekben bővelkedő Edinburgh-i házat. karácsonyra tervezték a beköltözést, a belsőépítésznek, Kimberley Bremner-nek ekkorra kellett új lelket lehelnie a felfrissítésre szoruló falak közé, rutinos megoldásokkal.

A tipikusan brit stílusú, hangulatilag sötétebb színárnyalatokban játszó Edinburgh-i házat ma egy ausztrál család lakja. A kerttel körülölelt neoklasszikus épület gazdag történelmi múlttal rendelkező utcában áll az előkelő, meglehetősen borsos árú ingatlanokkal bővelkedő Ann Street közelében – tudjuk meg a felújítással megbízott Jeffreys Interiors lakberendezőjétől, Kimberley Bremnertől. Kimerley a tervekről telefonon keresztül értekezett a tulajdonosokkal, akiknek ausztráliai otthona egy „ultramodern üvegdoboz” volt, Skóciába költözésükkel azonban szerettek volna teljes kontrasztot teremteni. Ezért kérték tudatosan a sötétebb és bensőségesebb szobák kialakítását, maximálisan eredeti, angolos karakterrel. Ehhez adott volt a gyönyörű, történelmi ingatlan, számos eredeti elemmel, mint a hangulatos márványkandallós szobák, vagy az ingatlan szintjein átívelő csigalépcső. Nagyobb térátalakításra nem volt igény, csak egy alaposabb felfrissítésre volt szüksége a háznak, hogy alkalmassá váljon a család mai életviteléhez.

A domináns színpaletta és a stílus tekintetében Kimberley minden helyiségnél kikérte a tulajdonosok véleményét, majd ezeket szem előtt tartva egy összefüggő, harmonikus belső teret tervezett. Az ügyfelek művészetek iránti fogékonyságából, utazásaikból származó tárgyi emlékeik és a melegséget árasztó textúrák iránti vágyukból ihletet merítve a tervező azt szerette volna, hogy bár minden helyiség összeköttetésben áll, ugyanakkor saját identitása is legyen. A fő összekötő elem a gazdag tintakék paletta, a mustár- és olívazöldek, valamint az új szőnyeg volt. Követve az eredeti konyha berendezését, az alagsori konyhabútort egy helyi céggel gyártatták le, persze korszerűsítve és növelve benne a tárolóegységeket. Az ügyfelek számára fontos volt, hogy új otthonukba beépíthessék meglévő bútoraikat és dekorációs tárgyaikat is, ezért a kiválasztott darabokat hazájukból szállíttatták át.

A megrendelő és a tervező közötti kiváló kommunikációnak köszönhetően a projekt gyorsan haladt, az első találkozástól a beköltözéséig mindössze kilenc hónap telt el.

Az Edinburgh-i székhelyű, ám az egész Egyesült Királyságban felújítási munkákat elvállaló díjnyertes belsőépítészekből álló hét fős Jeffreys Interiors csapata olyan enteriőrök megtervezését ígéri, melyek személyre szabottak, és a megrendelő igényeiből és lehetőségeiből a lehető legjobbat kihozzák.
Kimberley Bremner
www.jeffreys-interiors.co.uk

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop