Átadták a Mesterek Mestere-díjat

A MAPEI Mesterek Mestere díj elismerés átadására a múlt hét végén, a Budapesten megrendezett V. Országos Építőipari Szakember Találkozón került sor. A Mapei által 2015-ben alapított díj célja, hogy növelje az építőipari szakma társadalmi elfogadottságát.

atadtakamesteremesteredijat2020 720

A 32 érvényes pályázat közül független szakmai zsűri választotta ki az év Mesterek Mesterét, aki elnyerte a Mapei Kft. 300 ezer forint értékű pénzjutalmát, a közönségdíjat pedig szavazás útján ítélik oda, utóbbit Vér Lajos dányi szakember nyerte.

atadtakamesteremesteredijat2020 1
A díjazottak: Vér Lajos a közönségszavazás nyertese (az előtérben balról), Dinesz Árpád Magyarország Mesterek Mestere 2019 (előtérben jobbról)

Besesek Botond, a Pénzügyminisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében bemutatta azokat az intézkedéseket, amelyek segítették az építőipar munkáját. Kiemelte, a Kormány megtesz mindent azért, hogy a gazdasági növekedés tartósan az európai átlag felett maradjon, deklarált célja, hogy az európai átlagos növekedést két százalékkal meghaladó növekedési ütem legyen Magyarországon. Véleménye szerint ez az építőipar legfontosabb mozgatórugója. Ha a gazdaság növekszik, akkor beruházások vannak, építkezések vannak, akkor az építőipar biztosan olyan szinten fog teljesíteni, mint a tavalyi évben.
A várakozásokat túlszárnyalva teljesített az építőipar a múlt évben. Mindezekkel együtt rengeteg gondunk és problémánk van. Az Aranycsapat három dologtól volt sikeres, amire az ágazatnak is érdemes odafigyelni. Ezek a hatékonyság, a verseny és a rend. Ha a három közül bármelyik nem jó, az összes többi sérül. Akkor nem tudunk jók lenni. Az ágazatnak, a szakmának szintet kell lépni. A hatékonyság területén, a versenytisztaság területén, és hogy rend legyen körülöttünk – mondta Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

atadtakamesteremesteredijat2020 2
Győztes pályamunka (Fotó: Dinesz Árpád)

Idén a Mesterek Mestere-díjat a szakmai zsűri egyhangú véleménye alapján Dinesz Árpád pilisborosjenői burkoló szakembernek adták át, aki harminc éve dolgozik burkolóként. Egy medenceépítő vállalkozásnál kezdte a szakmát, ott tanulta meg a mesterfogásokat, 2012 óta dolgozik vállalkozóként. Hivatásában a kihívásokat szereti, lelkesedik a gépekért, folyamatosan fejleszt, lehetőségei szerint megvesz mindent, ami hatékonyabbá teszi a munkáját. A díjat a Hotel Spirit Sárvár törökfürdőjének burkolati munkájáért kapta, a zsűri indokolása szerint a győztes munka elkészítéséhez nagyon sokrétű szakmai tudásra volt szükség. A munka igényessége, gondossága, a míves szakmai kivitelezés kiemelkedett a pályaművek közül.

Képek: Mapei.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop