Árvíz utáni segítség

Hogyan szereljünk belső árnyékolót?
Küszöbök
Finom ételek és egy csipetnyi szeretet

Az Electrolux Lehel Kft. több mint 14 millió forint értékben, összesen 217 hűtőszekrénnyel segíti az árvíz sújtotta családokat, a katasztrófa utáni újrakezdésben. A hűtőgépek a vállalat jászberényi és nyíregyházi gyáraiból kerültek ki, és a következő két hétben osztják szét őket a rászorulók körében.

 

A májusi árvíz óriási károkat hagyott maga után. A katasztrófát segélyakciók sora követte, hogy a szerencsétlenül járt családok életkörülményeit, a lehetőségekhez mérten javítsák. Az ár ugyan levonult, és az újjáépítési munkálatok is megkezdődtek, de a természet okozta kár még mindig hatalmas terhet jelent a bajba jutott családoknak.

Az Electrolux Lehel Kft. azokon a szerencsétlenül járt családokon szeretne segíteni, akiknek még az alapvető élelmiszer-tárolási gondokkal is szembe kell nézniük. A nagy mennyiségű víz rengeteg helyen tönkretette az elektromos háztartási berendezéseket, így a készülékeket a családoknak pótolniuk kell. A vállalat jászberényi és nyíregyházi hűtőszekrénygyára, ezért, összesen 217 hűtőgépet ajánlott fel az árvízkárosultak megsegítésére.

A hűtők szétosztása a Magyar Vöröskereszt segítségével történik. A segélyszervezethez több mint 35 településről, eddig 2 580 segélykérelem érkezett. Ezek alapján, a bajba jutottaktól közel ezer darab háztartási gépre érkezett igény.

Az adományt több lépésben osztják szét a rászorulók között. Tegnap több edelényi család kapott már készüléket, a város Polgármesteri Hivatalán keresztül. A további 200 darab háztartási hűtőgépet az átadásig a Magyar Vöröskereszt, kifejezetten az árvízi segélyezés időszakára kialakított, mályi raktárában tárolják. Ezeket a gépeket a következő két hétben juttatják el a bajba jutott településekre. A termékek szállítását az Electrolux logisztikai partnere, a Waberer’s Csoport díjmentesen szállította a mályi raktárba , ezzel is hozzájárulva az árvízkárosultak megsegítéséhez.

„Az Electrolux, az árvízről szóló hírek után azonnal elkezdte a segélyakció megszervezését. A Magyar Vöröskereszt segítségével feltérképeztük, hogy mely településeken, mennyi és milyen típusú hűtőszekrényre lenne szükség, hogy a megfelelő gép a megfelelő családhoz jusson el.” – mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

Az Electrolux és a Magyar Vöröskereszt adományosztása 2010. augusztus 25-én kezdődött és várhatóan két héten belül ér véget.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop