Árvíz utáni segítség

Az Electrolux Lehel Kft. több mint 14 millió forint értékben, összesen 217 hűtőszekrénnyel segíti az árvíz sújtotta családokat, a katasztrófa utáni újrakezdésben. A hűtőgépek a vállalat jászberényi és nyíregyházi gyáraiból kerültek ki, és a következő két hétben osztják szét őket a rászorulók körében.

 

A májusi árvíz óriási károkat hagyott maga után. A katasztrófát segélyakciók sora követte, hogy a szerencsétlenül járt családok életkörülményeit, a lehetőségekhez mérten javítsák. Az ár ugyan levonult, és az újjáépítési munkálatok is megkezdődtek, de a természet okozta kár még mindig hatalmas terhet jelent a bajba jutott családoknak.

Az Electrolux Lehel Kft. azokon a szerencsétlenül járt családokon szeretne segíteni, akiknek még az alapvető élelmiszer-tárolási gondokkal is szembe kell nézniük. A nagy mennyiségű víz rengeteg helyen tönkretette az elektromos háztartási berendezéseket, így a készülékeket a családoknak pótolniuk kell. A vállalat jászberényi és nyíregyházi hűtőszekrénygyára, ezért, összesen 217 hűtőgépet ajánlott fel az árvízkárosultak megsegítésére.

A hűtők szétosztása a Magyar Vöröskereszt segítségével történik. A segélyszervezethez több mint 35 településről, eddig 2 580 segélykérelem érkezett. Ezek alapján, a bajba jutottaktól közel ezer darab háztartási gépre érkezett igény.

Az adományt több lépésben osztják szét a rászorulók között. Tegnap több edelényi család kapott már készüléket, a város Polgármesteri Hivatalán keresztül. A további 200 darab háztartási hűtőgépet az átadásig a Magyar Vöröskereszt, kifejezetten az árvízi segélyezés időszakára kialakított, mályi raktárában tárolják. Ezeket a gépeket a következő két hétben juttatják el a bajba jutott településekre. A termékek szállítását az Electrolux logisztikai partnere, a Waberer’s Csoport díjmentesen szállította a mályi raktárba , ezzel is hozzájárulva az árvízkárosultak megsegítéséhez.

„Az Electrolux, az árvízről szóló hírek után azonnal elkezdte a segélyakció megszervezését. A Magyar Vöröskereszt segítségével feltérképeztük, hogy mely településeken, mennyi és milyen típusú hűtőszekrényre lenne szükség, hogy a megfelelő gép a megfelelő családhoz jusson el.” – mondta Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója.

Az Electrolux és a Magyar Vöröskereszt adományosztása 2010. augusztus 25-én kezdődött és várhatóan két héten belül ér véget.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop