Ami nem látszik, de meghatározó az e4 házban: a csövek és a hőszigetelés

Miért válasszunk épített zuhanyt?
Kreativitás a homlokzaton
Szép homlokzat – a ház arca

A megfelelő lakókomforthoz elengedhetetlen az optimális hőérzet biztosítása télen fűtéssel, nyáron hűtéssel, ezért a Wienerberger e4 mintaházba Radopress Watt mennyezet- és padlófűtési rendszert terveztünk.

e4hazcsovekeshoszigeteles 720

Az e4 ház építtetői – Réka és Ákos – kényelmét szolgálja, hogy a fűtési rendszer internetről, akár egy tablettel is vezérelhető. A beépített kombinált érzékelők segítségével a helyiségek hőmér- séklete és a levegő páratartalma folyamatosan figye- lemmel kísérhető és regisztrálható, ami az e4 ház épí- tésénél kiemelkedően fontos szempont volt. A fűtési/ hűtési rendszerek csöveit és vezérlő egységét egyaránt a Pipelife biztosította.

A vízcsövek, szennyvízelvezető csövek kiválasztásá- nál elengedhetetlen követelmény a megbízható minő- ség, időtállóság, hiszen ezek a csövek mélyen a föld alatt vagy bebetonozva futnak, utólagos javításuk nehézkes, jelentős költséggel járhat. Ezért esett a választás a Pi- pelife Radopress és KG-PVC rendszerekre.

Korszerű házak építésénél egyre fontosabb a megfele- lő hőszigetelés kiválasztása, hiszen otthonunk hővédel- me mind épületenergetikai, mind költséghatékonysági, mind pedig környezetvédelmi szempontból igen fontos. Bár magáról a hőszigetelési folyamatról elmondható, hogy általában könnyen kivitelezhető, a hőszigetelő anyag kiválasztása már nem ilyen egyszerű feladat. Figyelembe véve az egyre szigorodó épületenergetikai előírásokat, az e4 házon is többféle hőszigetelés került beépítésre, többek között a RAVATHERM XPS zárt- cellás polisztirolhab hőszigetelő lemezek.

A padlószigetelés kialakításánál fontos szem előtt tartanunk, hogy a padlónak alkalmasnak kell lennie nagy terhek elviselésére, mert ez a terület fokozott igénybevételnek lesz kitéve. A padlóhoz tehát olyan anyagot válasszunk, amely nemcsak hőszigetel, de nagy nyomószilárdságú is. A nagy hővezető képességű, fém, beton, vasbeton szerkezeteket – mint az épület lábaza- ta, oszlopai, födémek éle – elsősorban külső oldalán elhelyezett hőszigeteléssel lehet az épület és a lakók igényeinek megfeleltetni. A RAVATHERM XPS hő- szigetelés hosszú távú, tartós védelmet biztosít ezeken a nedvesség és fokozott mechanikai igénybevétel miatt legjobban terhelt részeken is.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop