Álmodjuk újra!

Született kertész
Beépíthető sütő
Kéz a kézben

Hogyan lesz a szürke falból elegáns, tapétaszerű felület, egy hétköznapi ágyból látványos fekvőhely? Néhány ötlet, néhány napos kitartó munka, és álomszép hálószobában ébredhetünk.

 

 

jöjjön az ihlet

Ugyan a hálószoba az esti pihenés, alvás helyszíne, tehát leginkább csukott szemmel tartózkodunk benne, ugyanakkor az a hely is, ahol egy rohanó nap végén a takaró alá bújunk, és ahol reggelente új napra ébredünk. Fontos, hogy csöppnyit csillogó, de kellően nyugodt legyen. Egy elegáns minta a falon, egy puha, kárpitozott ágyvég, néhány egyedi kiegészítő…, és álomba illő hálószobánk lehet. 

“Bármit is rögzítünk a falra, figyeljünk arra, hogy a faltípusnak megfelelő fúrógépet és fúrószárat használjunk”

csináljuk együtt

Egy régi képkeretből és csirkehálóból praktikus ékszertartó készíthető. A hálót rajzszögekkel rögzíthetjük a keret hátsó részéhez. Egy öreg palló patinás fogassá válhat a kezeink között. Alapos csiszolást és festést követően fúrjunk lyukakat a csinos gombfogantyúknak, és csavarozzuk fel őket a fára. A kárpitozott ágyvég önmagában is elegáns, de ez tovább fokozható, ha az ívét kárpitosszegekkel díszítjük. Éjjeli lámpát is barkácsolhatunk magunknak: átfúrt, összeragasztott és a kedvünk szerint lefestett konzervdoboz-talppal és egy kis dekorációval a burán nagyszerűen mutat az éjjeli szekrényen. Ha szűkös a keret egy beépített szekrényhez, akkor készítsünk gardróbot függönyből. Ez a fajta budoár megjelenés különlegessé teszi a hálószobát. A függönyt egy karkötővel, vagy nyaklánccal is elköthetjük. A pihepuha szőnyegről se feledkezzünk meg, ez alapkellék a hálószobában.

“A kidobásra ítélt tonettszéket csiszoljuk át, fessük le. Életre kel.”

lépésről lépésre

A rácsminta festése türelemjáték, de megéri! A sablont ceruzával rajzoljuk át a falra szép sorban. Használjunk vízmértéket, és ügyeljünk a pontos illesztésre. Felrajzolás után közepes méretű ecsettel folytassuk a munkát: a kontúrok megfestése után jöhet a minta kifestése. Festőhengerrel ne is próbálkozzunk, mert elmosódott mintát kapunk.
Az ágyvég alapját tervezés és felrajzolás után OSB lapból vágjuk ki. Erre ragasszunk 5 centiméter vastag szivacsot, majd a széleit kerekítsük le sniccerrel. Erre helyezzük a flízt, és rögzítsük a lap hátsó oldalán egyenletes tűzéssel. Ugyanígy járjunk el a textíliával, ami az ágyvéget borítja majd. Díszítéshez használjunk kárpitos szögeket. Akkor szép, ha sűrűn követik egymást a szögek, és ha gumikalapáccsal ütjük be őket, hogy ne sértsük meg a fényes fejüket. Mérjük és fúrjuk ki a fejtámla rögzítéséhez a lyukakat falban, és rakjuk be a tipliket. Mielőtt felcsavarozzuk az ágyvégre az akasztókat, marjuk be az OSB lapot, hogy a csavarfejek biztosan tartsanak, ugyanakkor szépen felfeküdjön a fejtámla a falra.

“A rácsminta sablonját kartonból készítsük el, olló helyett használjunk sniccert a kivágáshoz”

Az ágyvég falra rögzítése elott vizsgáljuk meg a falat faldetektorral, nehogy átfúrjunk egy villanyvezetéket.

 

 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop