Alex kapitány fedélzete

Lovagok és kalózok. Alex, a hétéves kisfiú érdeklődése régóta kitartóan forog e két „mesterség”, és természetesen a harc, a fegyverek körül. Mivel mindkét téma izgalmas, nem volt egyszerű a döntés a tematikusnak álmodott szoba kialakításánál. Végül a tenger urai arattak győzelmet, méghozzá akkor, amikor Alex és lakberendező édesanyja meglátták a kalózos bútorcsaládot. Azonnal tudták: ez a nyerő! A bútordarabok beszerzése után jött a legizgalmasabb feladat: a kiegészítők segítségével kalózosra, vagányra, de mégis kisfiúsra hangolni a teret.

 

01

 

Kalózpraktikum

Nincs függöny az északi tájolású szobában, hogy minél több fényt kapjon. Az árnyékolásról és az éjszakai sötétítésről szabályozható lamellás zsaluzia gondoskodik.Praktikus választás az emeletes ágy, mert így feltűnés nélkül népesítheti be Alex az ágyat plüss állatokkal, amiket kalózos ágynemű takar. Az ágy alatt pedig épülhet a bunker!
Rengeteg játéka van Alexnek, és olyan szerencséje, hogy szülei külön „gyerekdühöngőt” alakítottak ki neki és húgának. A szobájában így a könyvek, tanszerek, kreatív játékok, a ruhák kapnak helyet, itt nincs televízió, számítógép!
A kisfiam szobájába került bútor több szempontból is elnyerte a tetszésem. Egyrészt minőségi darab, amely akár kamasz koráig elkísérheti, másrészt számunkra fontos az újrahasznosítás, az újrahasznosított dizájn, ez a bútor pedig úgy néz ki, mintha újrafelhasznált fából készült volna. Bár a bútor új, vannak valódi értékmentések is a szobában: az írógép, a férjem által készített kincsesláda és a régi játékok. A kalózos „feeling” szinte csak a dekorációra korlátozódik, ami idővel cserélhető, ha Alex megunja. A lovagokat sem „száműztük”, sok játék, figura, jelmez lapul a ládákban.
A kalózos bútorcsalád felfedezése és a végleges témaválasztás után már sima volt a terep: jöhetett a tervezgetés! Ez a lakberendező édesanya, Hujber-Nagy Aletta „asztala”, de az ötletelésből az egész család kivette a részét.
A bútorcsaládból emeletes ágyat, ruhásszekrényeket, komódokat és egy íróasztalt választottak. Mivel a bútor némiképp sötét, törtfehér fallal és antikolt laminált padlóval igyekeztek kontrasztot teremteni. A játékok tárolásáról az apuka által készített, mintás laminált padlóból barkácsolt kincsesládák, és egy, a dédpapától örökölt régi utazóbőrönd gondoskodik. A kiegészítők szintén kalózosak, vagy a tengeri létmódra utalnak: van itt távcső, iránytű, földgömb, hajómakett és még zászló is. A fedélzeten „állati” legénység is helyet kapott: kutya, macska és patkányok állnak a legnagyobb barátságban. Alex kapitány pedig napról napra otthonosabban mozog a fedélzeten.

A palackposta üzenete írógéppel készül, Alex nagy hozzáértéssel és még több lelkesedéssel használja a korábban viharvert darabot, amit egy ügyes mester gyönyörűen felújított. Nevének betűiben soha nem esik hiba!

Alex is kiélhette dekorálási vágyát: néhány kalózos matricával tette egyedivé a famintázatú bútor-frontokat.
A szürke képek eredetileg dísztálak, az édesanya ötlete volt, hogy ragasszanak bele játékfigurákat, és használják faldekorként. A csíkos falvédőt asztalterítőként árusították.
A dekorációs tárgyak mellett a világítótestek is hajókabinba illők. Az antik hatású, fáklyaformájú falilámpa és a függeszték jól mutat a bútorokkal.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop