Alacsonyabb rezsiszámlák ursa tetővel

Amennyiben egy épület tetőterét is beépítjük, külön figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a tetőtéri helyiségekben is megteremtsünk egy hasonlóan komfortos lakókörnyezetet, mint lakóterünk többi részében. Ha pedig komfortról beszélünk, a kulcsszavak: kellemes hőérzet és alacsony rezsiszámlák.

 

 

Amikor házépítésbe fogunk, általában sok szakembert kikérdezünk, hogy a lehető legjobb döntéseket tudjuk meghozni házunk, közérzetünk és persze pénztárcánk érdekében. Előfordul, hogy ellentmondó véleményeket kapunk – ez sok esetben a szigetelés témaköréhez kapcsolódik.

Mindenkinek lehet kedvenc márkája, de néhány alapvető tényt mindenképpen le kell szögezni:

Egy épület esetében, amennyiben van beépített tetőtér, csak magának a tetőtéri szerkezetnek a hővesztesége – alaprajzi kialakítás függvényében – elérheti, sőt meg is haladhatja a homlokzaton át fellépő hőveszteséget. Ha a nyári kánikulában tetőterünkben kibírhatatlan a meleg és szinte ki sem kapcsoljuk a klímaberendezést, télen pedig nem győzzük fizetni a fűtésszámlát és mégis fázunk, esetleg még a penész is megjelenik a falakon, akkor egyértelműen összetett hőszigetelési probléma áll fenn. Ha nemcsak halkan beszűrődni halljuk az utca zaját, akkor tetőtéri szerkezetünkből egészen biztosan hiányzik a megfelelő akusztikai szigetelés….

Érdemes hallgatni az építész szakemberekre, és egy merész döntéssel „több legyet ütni egy csapásra”, azaz korszerű tetőtér-szigetelési megoldások igénybevételével kiküszöbölni a fenti problémáknak még az írmagját is. Gyakorlatilag mindegy, hogy újépítésről vagy felújításról beszélünk, az URSA szigetelőanyag-gyártó cég 2012-ben debütált fejlesztése mindegyikre ideális választás.

Az URSA komplex tetőszigetelési megoldása egy jól megtervezett és megépített, egyedi szerkezeti rétegrendre épül, mely alkalmazásával minimalizálhatjuk a ferde tetőben még a vonalmenti hőhidakat is!

Mik a vonalmenti hőhidak? Esetünkben a magastetőben a szarufák működnek potenciális vonalmenti hőhidakként, mivel számos megoldás nem tudja maximálisan leszigetelni ezeket a tetőszerkezeti elemeket. Az URSA újításának lényege, hogy hőhídmentesítő és teherátadó URSA XPS bakokat rögzítve a szarufákra eleve minimálisra csökkentjük annak lehetőségét, hogy ott bármilyen hő ki-be kalandozzon, ezenfelül az így megmagasított szarufák közé már valóban olyan vastagságú és minőségű URSA üveggyapot helyezhető el, amely garantálja a tető kiváló hő-, és hangszigetelését. Ez a rétegrend megspékelve megfelelő URSA SECO páratechnikai fóliák beépítésével már valóban verhetetlen kombináció, kielégíti nemcsak a szükséges hőtechnikai követelményeket, hanem az ezen felüli egyéni igényeket is.

Miért mondható, hogy ár-érték arányban ez egy ideális választás, és hogy megtérülő befektetés? Mert ez a tetőszigetelési rendszer együttesen már garantálja azt a magas szintű épületenergetikai minőséget, amely a lakók alacsonyabb energiaszámláiban is meg fog látszódni.

Júliustól novemberig tartó tetőszigetelési promóciónk részleteiről itt tájékozódhat!

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop