Akusztikai hangtompítás Heraklith C lappal

Az építőiparban mindig felmerülnek új és érdekes igények, kihívások, amelyekhez meg kell találni az aktuális műszaki megoldást. Így volt ez a győri sportuszoda építésénél vagy a zeneiskolai gyakorlóterem felújításánál is, ahol a zaj csillapítására a Heraklith C megtalálta a méltó helyét.

akusztikaihangtompitasheraklith 720

Az elmúlt évek számos intézményi beruházása során felmerült az akusztikai hangtompítás igénye is, legyen szó uszodáról vagy zeneiskolai gyakorlóteremről. E feladatok teljesítésére kitűnő megoldás a Heraklith C lapok alkalmazása. A termék sokoldalúságát mutatja, hogy mind extrém klimatikus viszonyoknak (állandó magas relatív páratartalom és hőmérséklet), mind esztétikai szempontoknak (tálcaként függesztett álmennyezetben) megfelelnek, akár natúr, akár festett változatokban.

akusztikaihangtompitasheraklith 1
2014-ben például a győri sportuszoda kivitelezéséhez került sor a használatára, állandóan magas páratartalom mellett, vagy 2016-ban a Győri Richter János Zeneiskolából kértek műszaki megoldást a zaj csillapítására az egyik gyakorlóterem ügyében. A direkt rögzítéssel elhelyezett Heraklith C lap azt eredményezte, hogy teljesen megváltozott a terem akusztikája, a tanárok és diákok teljes megelégedésére. 2018. évben ismét szükségessé vált egy másik terem „átalakítása” a hangok, rezgések kordában tartására. A lapok élképzése és színre fújása a telephelyen történt meg, a szerelés maradt hátra. A lapok hátoldalára 50 mm-es szálas üveggyapot került, kasírozással, ami tovább javította a hangelnyelést. A lapok rögzítése a szárazépítésben használt válaszfalrendszer-profilra került, véletlenszerű elrendezésben az oldalfalakra. A lapok megdöntésével még nagyobb hatásfokot lehetett volna elérni, ám idő hiányában sajnos ez nem vált valóra.

Blaga Lucian
Fodor Kft.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop