Hogyan válasszuk ki a nagyméretű ablakot?

Milyen méretű ablakokban gondolkodhatunk építkezés vagy felújítás során, milyen hőszigetelést, illetve hány rétegű nyílászárót érdemes választanunk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

hogyanvalasszunknagymeretuablakot 720

Legyen szó a tökéletesen kényelmes otthonról vagy épp egy barátságos irodáról, a kialakítás egyik legfontosabb lépése a megfelelő ablakok kiválasztása. És ez természetesen nem csak a kilátás miatt lényeges. A jó közérzet szempontjából elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű természetes fény, a hőszigetelés kérdésének jelentőségéről már nem is beszélve. Éppen ezért építkezés és felújítás során is felmerülhet a kérdés, hogy mekkora méretű, milyen szigetelésű és hány rétegű ablakot válasszunk. Ezúttal főként azok számára nyújtunk tanácsot, akik nagyobb méretű nyílászáró beépítésén gondolkodnak.

hogyanvalasszunknagymeretuablakot 1
Milyen szempontokat mérlegeljünk?
Annak érdekében, hogy megfelelő méretű nyílászárót tudjunk választani, érdemes több szempontot is figyelembe vennünk. Az első és egyben legfontosabb, hogy mi a helyiség funkciója, amelybe az új ablak beépítésre kerül. Ez egyrészt azért lényeges, mert bizonyos esetekben nemcsak a látvány és a hőszigetelés a fontos, de bizonyos szabályozásokhoz is igazodnunk kell a szellőzés és a természetes fény mennyisége szempontjából. Ezek a szabályok munkakörnyezetre és lakószobákra egyaránt vonatkozhatnak.
Egy lakószobába tervezett fal ablakainak összes mérete például minimum az alapterület 1/8-a kell, hogy legyen. Ennél természetesen több is lehet, kevesebb azonban nem. Az előírások mellett fontos szempont továbbá az is, hogy az ablakokon kívül szeretnénk-e plusz megvilágítást a helyiségbe. Ha szeretnénk, hogy a természetes fény domináljon, érdemes lesz a lehető legnagyobb méretű nyílászárót választanunk.
Végül, de nem utolsósorban érdemes szót ejteni az esztétikai szempontokról is. Legyen szó bármilyen helyiségről, olyan ablakot válasszunk, amely belülről és kívülről is jól mutat, dekoratív módon illeszkedik a környezetébe, és a homlokzaton lévő összes nyílászáróval harmonizál.

Ha fontos a világos és barátságos környezet
A nagyméretű ablak sok szempontból praktikus. Nagy mennyiségű természetes fény jut a helyiségbe, ami alapvetően hozzájárul a barátságosabb hangulat kialakításához és az életminőség fokozásához is. A nagyméretű ablakok éppen ezért segítenek abban is, hogy a belső terek egy esetlegesen kis helyiségben is nagyobbnak tűnjenek.
A nagyobb ablakok tökéletesek egy modern, letisztult hangulatú otthonhoz, vagy egy barátságos, napfényes iroda kialakítása esetén.

hogyanvalasszunknagymeretuablakot 2
Jól szigetel a nagyméretű ablak?
Sokan gondolják úgy, hogy minél nagyobb az ablak, annál gyengébbek a hőszigetelési képességei. Nem véletlenül, hiszen ez az a felület, amelyen keresztül egy helyiség télen a leggyorsabban képes kihűlni. Mindez természetesen csak abban az esetben igaz, ha a nagy méret mellé nem megfelelő paraméterekkel rendelkező nyílászárót választunk. Ma már ugyanis a többrétegű, kiválóan szigetelő ablakok esetében nem kell attól tartanunk, hogy a nagyobb mérettel egyenesen arányosan romlik a helyiség hőszigetelése. Ez pedig különösen a kiemelkedően záródó műanyag ablakokra igaz, hiszen az 5/6 légkamrás műanyag nyílászáróknál a korszerű tömítések és az argongázzal töltött üvegezés is nagymértékben növeli a hőszigetelő képességet.
Ha tehát szeretnénk, egyedi igényeink szerint bármely otthonba vagy munkahelyre megtalálhatjuk a megfelelő nyílászárót, akár magasabb fokú hő- és hangszigeteléssel, garantált védelmet és komfortot biztosító többrétegű kialakítással. És ma már akkor sem kell aggódnunk a nagyobb méretű ablakok miatt, ha otthonunk vagy épp irodánk forgalmasabb főutcára néz, hiszen a több rétegű ablakok a megfelelő hőszigetelés mellett kiváló hangszigetelést is garantálnak.

A kellemesebb fűtésszámla és a csökkent zaj mellett az sem mellékes, hogy magasabb védelmi szintet is biztosítanak, hatékonyabban óvják otthonunkat a szélsőséges időjárási viszonyoktól vagy akár egy esetleges betöréstől is.

hogyanvalasszunknagymeretuablakot 3
Milyen méretek közül választhatunk?
Ha szeretnénk megtalálni a céljainknak megfelelő nyílászárót, több megoldás közül is választhatunk. Egyrészt az adott szabványméretek közül, másrészt pedig egyedi gyártású, méret, forma és szín tekintetében is igényeinkre szabott ablakok közül. Ilyen módon mindig olyan nyílászárót választhatunk, amely tökéletesen illeszkedik elképzeléseinkhez, és sem építkezés, sem pedig felújítás során nincs szükségünk arra, hogy kompromisszumokat kössünk.

Ha Ön is szeretne egyedi igényeinek megfelelő, modern, megbízható nyílászárókat saját otthonába, kérjen bátran ajánlatot tőlünk. Az RS Ablak munkatársai segítenek abban, hogy megvalósítsa egyedi elképzeléseit, és otthonát saját képére alakítsa. Nyílászáróink ugyanis nem tömeggyártott termékek. Mi mind a gyártás, mind pedig a beépítés során a vevő igényeihez igazodunk, a megvalósításnak pedig sem a méret, sem a forma nem szabhat határt, kizárólag az Ön fantáziája!

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop