Aki figyel a környezetre, alumíniumtetőt választ

Sok múlik az apró részleteken…
A VÍZ mindent összeköt!
Bútorfestés 5 egyszerű lépésben

Az élet szinte minden területén találunk egyre népszerűbb megoldásokat, amelyek gyártása során kiemelt figyelmet kap a környezetterhelés csökkentése. Ma már nem divatból, hanem jól felfogott érdekünkből döntünk a textilzacskó, a hibridautó, a ledes égő és a környezetkímélő építőanyagok mellett, utóbbiak között találni egy sor környezetbarát, újrahasznosítható vagy újrahasznosított megoldást is, mint például a PREFA alumíniumtetőt.

akifigyelakornyezetrealumin 720

Úgy tűnik, a klímahelyzettel kapcsolatos nagy médiazaj meghozta az eredményét. A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) reprezentatív felméréséből kiderül, hogy az emberek nagy többsége (89,5 százalék) szerint a Földet érintő környezetvédelmi problémákat komolyan kell venni. A fiatalabb korosztályt célzó, közösségi médiacsatornákon megjelenő kihívások közül is már számos a környezetvédelemmel kapcsolatos. Mivel a jövő generációjának jelentős része már napi szinten találkozik a problémával, érezhetően nyitottabb a témára.

akifigyelakornyezetrealumin 1

Ökotudatos megoldás
Idén április ünnepeltük 50. alkalommal a Föld napját, amelynek alkalmából talán többen elgondolkodtak azon, mit tehetnek a bolygónkért, ami életet ad nekünk. A klímaváltozás már régóta egyre fontosabb és központi téma, pár éve sokkal népszerűbbek minden téren az ökotudatos, a környezetet védő megoldások. Az építőiparban is találunk olyan megoldásokat, amelyek alkalmazásával nem pusztítjuk, hanem óvjuk Földünket.
Az építkezők és a felújítók egy sor környezetbarát, újrahasznosítható vagy újrahasznosított megoldás közül válogathatnak az építőiparban is. Egyre kevesebbeknek okoz meglepetést, hogy az alumínium is ezek közé tartozik. Az alumínium 100 százalékban újrahasznosítható anyag, e művelet energiaigénye pedig az eredeti előállítási energiaigény mindössze 5 százaléka. Az alumíniumtető és homlokzatburkolati anyagok legnagyobb európai gyártója, a PREFA nagyrészt újrahasznosított alumíniumot használ a gyártáshoz, az anyag alacsony önsúlyának köszönhetően pedig a szállítás során nemcsak energiát, de CO2 kibocsátást is megtakarítanak. A PREFA burkolatai ezért ökológiai szempontból is ideális választást jelentenek új építéshez és felújításhoz egyaránt.

akifigyelakornyezetrealumin 2

Az alumínium végtelen előnyei
Az alumínium felületén oxigénnel érintkezve oxidréteg képződik. Ez a réteg kiváló korrózióvédelmet biztosít, és így rozsdaálló, tehát az alumíniumból készült tetők és homlokzatok sérülés esetén ily módon maguktól regenerálódnak. A PREFA kiselemes fedések indirekt, rejtett rögzítése és az elemek kötésben történő fektetése miatt, szakszerű kivitelezés esetén, nagyon könnyű súlya ellenére a tető extrém széltehernek is képes ellenállni.
A színek terén is nagy a lehetőségek tárháza. Természetesen, aki szereti a natúr dolgokat, az az alumínium eredeti színét is élvezheti, de a PREFA több mint 25 alapszínből álló színpalettával rendelkezik, ami igény esetén bármely színnel kiegészíthető, a metálszínektől az irizáló színekig. Az alumínium a formavilág területén is rengeteg lehetőséget rejt magában, szinte bármilyen építészeti igény kielégíthető vele, tetőn és homlokzaton egyedülálló effektusok valósíthatók meg.
A PREFA termékeire 40 év alapanyag-, és a legtöbb bevonata esetében 40 év színgaranciát ad. Az alumínium szinte az örökkévalóságig tart – az alapanyag erősségei mellett az egyedülálló rögzítési mód is hosszú élettartamot eredményez. Így az épületburok vízzáró lesz, és az időjárás viszontagságai falakon kívül maradnak.
Az alumínium extrém tartós és törésálló, közel karbantartásmentes, veszteség nélkül újrahasznosítható, ugyanakkor hihetetlenül könnyű. Összességében ez egy mérföldekkel kedvezőbb ökológiai mérleget eredményez, mint amilyen a hagyományos tetőké.

További információ: www.prefa.hu

 

 
Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop