Abszolút szabadság

A napfényes ausztráliai Queensland-ben egy 1920-ban épített ház vált a felújítást követően barátságos, kék és földszínekbe öltöztetett családi otthonná, amelyben Julie és Paul boldogságban nevelik három 10–15 év közötti gyermekeiket.

abszolutszabadsag 720

Abszolút kreatív szabadságot nem minden nap kap egy lakberendező. Ezért amikor az ausztrál Leigh Bosworth ezt megkapta, alig akart hinni a fülének. „Szerettem volna tudni, hogy mégis melyek azok a határok, megkötések, amelyeken belül gondolkodhatom, ám közölték velem, hogy teljes szabadságom van. Csináljam azt, ami a legjobban ideillő.” – meséli mosolyogva Leigh. Neki persze volt is bőven ötlete arra, hogy a tulajdonos hogyan tudná a legjobban kihasználni mind a kinti, mind a benti tereket. Eredetileg a lakás meglehetősen idejétmúlt bútorokkal volt berendezve, ezért lakói olyan modern otthont szerettek volna, amely megfelel életformájuknak, és jól illik a hely napos klímájához is. Az egyszintes otthonból így egy éven belül kényelmes, jó elrendezésű kétemeletes ház lett, tágas szobákkal. A hálószobák, mint a szülőkéi is, a felső szinten kaptak helyet, míg a fő élet a földszinti nappaliban és teraszon zajlik. Az átépítést egy helyi cég végezte, az egész lakás padlótól a plafonig tökéletesen megújítva. A konyha- és fürdőszobabútor, csakúgy, mint a terasz konyhabútorai, méretre készültek, a végeredménnyel Julie és Paul háromgyermekes házaspár pedig igencsak meg voltak elégedve.

„Ami a színeket illeti, Leigh szerint a natúr színek sosem mennek ki a divatból, a hűvösebb kék színárnyalatok pedig frissek, és könnyű együtt élni velük. A kék nagyszerű színfolt és tökéletesen illeszkedik a sötét tónusú tömörfa parkettához. „Szeretem a konyhát, fürdőszobát és a központi helyeket természetesnek és klasszikusnak meghagyni, majd néhány meghatározó elemmel egyedivé, frissé, izgalmassá tenni. Ez azt jelenti, hogy a fontosabb bútorok kiállják az idő próbáját, míg a többi kiegészítő lehet játékosabb, meghökkentőbb, amelyek kiegészítik a szobát, és otthonérzetet adnak.” – mondja Leigh. A textileknél, amikor csak a lehetőségek megengedik, mindig a drágább, luxus szinvonalú anyagokat javasolja megrendelőinek. „Mielőtt újabb kiegészítőt vásárolunk, jól nézzünk körül, nincs-e valamelyik fiók alján vagy szekrényben egy elfelejtett porcelán- vagy üvegtárgy, amelynek új életet adhatunk azzal, ha elhelyezzük egy jól látható ponton. Ezektől személyessé, melegebbé válhat otthonunk.” – szól a belsőépítész tanácsa. A projekt megvalósulása nem más, mint Leigh teljes kreatív szabadsága kiteljesülésének szép példája. „A szabadság volt ennek a munkának a vidám, egyben ijesztő része is!” – mondja nevetve.

  

 „Klasszikus, kifinomult, időtlen és mindenekfelett kényelmes.” – definiálja saját stílusát Leigh Boswell. Leigh kedvenc anyagai a bronz, réz és arany, és minden, ami nagyszabású és elegáns. Kedvenc színei a földszínek és a kék összes árnyalata.

abszolutszabads portre

Leigh Boswell

www.highgatehouse.com.au 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop