Üzenet a rajztáblán

Évek óta rakosgatott tárgyaink – régi rajztábla, szép gombok, anyagdarabok, még talán szivacs is – új életre kelhetnek egy kis kézügyességgel.

uzenetarajztabl 720

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Válogassunk ki egymáshoz illő anyagokat, szabjunk ki belőlük tetszés szerint négyzeteket és téglalapokat. Változatos formában varrjuk össze az alap szélességénél kb. 10 cm-rel hosszabb csíkká (nem követel olyan pontosságot, mint a patchwork, mert a csíkokat már könnyebb egymáshoz varrni). Természetesen egy darab anyaggal is bevonható a tábla, ha nincs varrógépünk.

A gombok helyét az alap átlóit meghúzva jelöljük ki, ezekkel párhuzamosan egyenlő távolságra haladva a metszéspontokat 5 mm-es fúrószárral fúrjuk át. A felületre 1 cm vastag szivacsot tegyünk, erre egy réteg vatelint, végül a borítást. Az oldalak közepétől a széle felé haladjunk a tűzőgéppel, a sarkok szép eldolgozására különösen ügyelve.

A gombokat erős horgolócérnával varrjuk föl egy hosszú tűvel, a hátoldal felől előre öltve a gombon át, majd alatta vissza. A hátoldalon két gyufaszálat tegyünk a csomók alá, hogy biztosan erősen ellentartsanak. Utána már csak a gumiszalagot fűzzük a gombok közé.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop