Ablakcsere télen?

Ha az ablakok elavultak, a téli hónapok kifejezetten jó választásnak számítanak az ablakok korszerűsítéséhez. A csere megfelelő szakemberekkel akár fél nap alatt elvégezhető, és alig jár kellemetlenséggel. A túlfűtött lakás nemcsak növeli a költségeinket, de az egészségünkre is ártalmas lehet.

ablakcseretelen 720

A legtöbb embernek kétségei támadnak akkor, ha az év leghidegebb időszakában kerül szóba a nyílászárók cseréje. Ennek a hátterében általában az áll, hogy félnek a házba beáramló hideg levegőtől, ám ez a szakemberek hozzáértésével könnyen kiküszöbölhető. Sőt, emellett még a pénztárcánknak is kedvez, ha télen korszerűsítjük vagy teljesen cseréljük ablakainkat és ajtóinkat. Íme néhány hasznos információ és jó tanács az Inoutic szakértőitől, amelyek betartásával hosszú távon pénzt és energiát takaríthatunk meg.

Miért van szükség rá?
A nyílászárók cseréje egyáltalán nem függ attól, hogy milyen évszak van. Gyakran éppen a téli hónapok beköszöntével válik nyilvánvalóvá a csere szükségessége: ha az ablakok elavultak, könnyen jár ki-be a levegő, így a hideg bejut lakásunkba, a meleg pedig kiszivárog. A túlfűtés nem vezet megoldásra: egyrészt az egészségünkre is ártalmas lehet, hiszen a túl magas hőmérséklet a baktériumok melegágya, és legyengíti az immunrendszerünket, másrészt pedig horrorisztikusan magas számlákat eredményez. Mindenképpen érdemes ebben az időszakban felkeresni egy szakembert, aki ellenőrzi a nyílászárók állapotát. Ha pedig egyértelművé válik, hogy cserére van szükség, gyorsan cselekedjünk!

ablakcseretelen 1
Hogyan történik?
Nagyon fontos, hogy megfelelő gondos szakembert találjunk a nyílászárók korszerűsítéséhez, egy előzetes találkozó és egyeztetés megkönnyítheti a dolgunkat. Győződjünk meg például arról, hogy a munkafolyamat során különös gondot fordítanak-e arra, hogy ne engedjék be a hideget a lakásba. Ennek egyszerű a technikája: egyszerre csak egy ablakot szabad kivenni, és annak a helyére újat betenni. Fontos, hogy ne legyen huzat, a helyiség ajtaja legyen csukva, miközben a csere zajlik. Ezekkel a praktikákkal megelőzhető, hogy kihűljön az egész lakás. Elengedhetetlen szempont a tisztaság is. Esős és sáros időben hasznos lehet műanyag ponyvát húzni a mennyezetig, és a padlót is letakarni vele. Tanácsos, hogy a szerelő védőcipőben dolgozzon, így megóvja otthonunkat és berendezésünket az esetleges sérülésektől, illetve a szennyeződéstől.

Milyen előnyei vannak?
Mivel a téli szezonban kevesebben cseréltetnek nyílászárókat, így valószínűleg sokkal több szabad időpont közül választhatunk, mint tavasszal vagy nyáron. Emellett könnyebben kaphatunk ilyenkor különböző kedvezményeket és akciókat is a beszerelésre. A legfontosabb előny pedig hosszú távon az, hogy az újonnan beszerelt ablakok megtartják a hőt, amit akár már a következő fűtésszámlánkon észrevehetünk. A lakásban kellemes meleg lesz, és a levegőáramlás megszüntetésének köszönhetően nem kell annyira feltekernünk a fűtést.

További információ: www.inoutic.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop