A vinyl trendi!

A Diego becslése szerint a 2018-as padlótrendek közül kiemelkedő vinyl néhány éven belül átalakítja a melegburkolatok hazai piacát: a cég termékkörén belül jelenleg 45 és 32százalékot képviselő fa-és szőnyegburkolatok forgalmi részesedése csökken a vinylpadló javára, amelynek értékesítése Magyarországon már jelentős növekedésnek indult. A négy országban működő franchise hálózat 1998 óta forgalmaz tekercses vinyl terméket (PVC), 2015 óta pedig a modul vinyl családot (LVT). Ezek új generációja – az új technológiának és felületkezelésnek, valamint annak köszönhetően, hogy egyesíti a fa- vagy csempehatású megjelenést a vízállósággal, hőszigeteléssel –, egyre nagyobb teret hódít.

avinyltrendi 720

A melegburkolatok közül a vinyl komoly alternatívája a laminált padlónak vagy a padlószőnyegnek, akár vizes helyiségekbe, előszobába, de még a hálószobába és a nappaliba is egyre többen választják, mert elérhető vele a parketta melegségének érzete is. A „csodaburkolat” vízálló, hőszigetelő, zajelnyelő, magas a kopásállósága. Háromféle mintázatban kapható a Diego áruházakban: a laminált padlóra megszólalásig hasonlító fahatású darabok (kicsit kopottabb hatású, úgynevezett vintage dekorok is), a mediterrán kevert csempék összhatását nyújtó design stílusú, és a csiszolt beton vagy a cementlap látványát idéző kőhatású változatok. . A puha műanyag alapok miatt praktikusan vágható-illeszthető, könnyű a tisztántartása, padlófűtés felett is alkalmazható, és magas járáskomforttal rendelkezik. Mindezekért az otthonokban leginkább a kisgyerekes családos vásárlók preferálják, de a választékban vannak speciális, pl. járművek, közintézmények vagy éppenbalettermek burkolatának kiválóan alkalmas darabok is.

avinyltrendi 1
Két kivitelben is elérhetők: a méretre szabható, 2-3-4 m széles, akár filc hátlapos tekercses (1299-2999 Ft/m2) és a laminált padlóhoz hasonlóan panelekből álló, gyorsan lehelyezhető – klikkes, öntapadós, ragasztós –modulos (2999-8999 Ft/m2) vinylpadlók.

A vinyl-sztori:a linóleum (természetes alapú műanyag) 1844-ben lett ismert, majd 1912-től kezdték gyártani a mesterséges eljárással előállított PVC-t(polivinilklorid), amelynek ipari termelése az első világháború igényeire válaszul később rohamosan beindult. Ezek 3. generációja a vinyl, amely például rugalmassága, élethű mintázata miatt elsősorban padlóburkoló anyagok alapjául szolgál.

avinyltrendi 3
Vízálló, hőszigetelő, zajelnyelő képessége és magas kopásállósága miatt egyre kedveltebb a vinylpadló, hisz a nedves, párás helyiségekben is Felületi kidolgozottsága révén egységes összkép alakítható ki a három különféle mintázattal, amelyeka fahatású (kb. 80%, ez a legáltalánosabb, köztük pl. a laminált padlóra megszólalásig hasonlító darabok);design stílusú (kb. 15%, a legdinamikusabban fejlődő csoport), ami a mediterrán kevert csempék összhatását nyújtja; és a kőhatású (kb. 5%, közkedveltek és trendik, mint a csiszolt beton vagy a cementlap látványát idéző)változatok

avinyltrendi 2
www.diego.hu

diegologo 2018

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop