TERC Kft. új szolgálatátásai

A TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a KONTROLL Kft. építőipari-technológiai adattárainak szerzői jogairól jelentős horderejű szerződést kötött. A szerződésről, annak a hazai építőipari piac egyes területeit érintő vonatkozásairól 2013. április 17-én (szerdán), 10 órakor a TERC Irodaház konferencia termében sajtótájékoztatót tartottak, amelynek keretében az építőipar és az építőanyag-ipar aktuális helyzetéről

 

Széman György, a Magyar Építőanyagipari Szövetség elnöke számolt be. A KONTROLL Kft. adattárfejlesztői tevékenységét Berényi Péter, a KONTROLL Kft. ügyvezető igazgatója ismertette. A TERC Kft. szolgáltatásairól, az Összevont Építőipari Normarendszer fejlesztéséről Molnár Miklós Konrád, a TERC Kft. ügyvezető igazgatója beszélt.

A TERC Kft. – mint a FÜTI ez irányú kizárólagos jogutódja –alaptevékenységeként építőipari normagyűjtemények fejlesztésével foglalkozik. 2004-től kezdve az Európai Unió általános direktívájának is megfelelő Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) került kidolgozásra. A normagyűjtemények adatállománya biztosítja a TERC V.I.P. Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszerek alapját.

A költségvetés-készítő programban jelenleg 50 munkanem és cca. 140 ezer tétel, tételváltozat szerepel. 20 ezerre tehető azon szakemberek száma, akik az építőipar legkülönbözőbb területein dolgoznak programrendszerünk valamelyik változatával.
A rendszerben lévő tételek 2007. óta szerepelnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ÉNGY adattárában.A programot állami és önkormányzati pályázatok, közbeszerzések kiírásához is rendszeresen használják, amely regisztráció után megtekinthető a www.etalon.terc.hu internet címen, ahol látható annak felépítése, illetve megtalálhatók azok a termékek, amelyek a rendszerünkben már szerepelnek.

Az adattárról, illetve a forgalmazott programokról, vállalkozásunk szerteágazó tevékenységéről részletes információkat honlapunkon (www.terc.hu), illetve az átadott Tájékoztató füzetünkben találnak.

A sajtótájékoztatást követően Molnár Miklós Konrád a TERC Kft. ügyvezető igazgatója a KONTROLL Kft. építőipari-technológiai adattárainak megvásárlásáról, annak jelentőségéről az alábbi tájékoztatót küldte szerkesztőségünknek.

„A TERC Kft. 2013. március 31-i hatállyal megvásárolta a KONTROLL Kft. által az elmúlt évtizedek alatt kifejlesztett valamennyi építőipari és technológiai adattárat. A KONTROLL Kft. ezen időponttól kezdve megszüntette az adattárak további karbantartási, fejlesztési és forgalmazói tevékenységét, ezen adatállományokra támaszkodó programrendszerek 2014-től történő értékesítését. A TERC Kft. a vásárlással hozzájutott valamennyi KONTROLL-adattár tulajdonosi, szerzői jogához.
Az adattárak megvételével és a TERC Kft. ÖN normarendszerébe történő folyamatos beintegrálásával az ÖN normarendszer, illetve adattárai hazánk egyetlen, az építőipari tevékenységek, technológiák döntő többségét lefedő adatbázisává válik. A KONTROLL adattárainak átvételével nemcsak új építőipari anyaggyártók, forgalmazók termékei kerülhetnek be a rendszerbe, hanem olyan új technológiák, munkanemek is mint például a technológiai szerelési munkák.
Az Összevont Építőipari Normagyűjteményt tartalmazó, eltérő tudású és részletességű költségvetés-készítő TERC programok a jövőben az építőipari költségek tervezésének egyedüli rendszereként fognak továbbműködni, amely az építési tevékenységek előkészítő munkái színvonalának emelését, a kommunikáció, a folyamatos átláthatóságot, a verseny tisztaságát szolgálja.”

Molnár Miklós Konrád
ügyvezető igazgató


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop