A tenger ihletésében

Négytagú családnak tervezett lakást a katalán Meritxell Ribé, a mediterrán stílus könnyedségével, dinamizáló színfoltokkal. A tágasnak ható világos, modern enteriőrök természetes anyagokkal, rostszőnyegekkel mind-mind a karnyújtásnyira fekvő tengerpartra asszociálnak.

A többszintes, mégis barátságos méretű Földközi-tenger menti spanyol ingatlan összes helyisége színes frissesség áraszt, de vajon mitől válik olyan hamisíthatatlanul mediterrán hangulatúvá? A megvalósítás Meritxell Ribé, katalán lakberendezőt dicséri, neki köszönhető az intelligens és kifinomult tervezés. A Barcelona melletti Castelldefels üdülővárosban található lakással eredetileg sok probléma adódott: hiányoztak belőle a nagy terek, a pince szintje gyakorlatilag használhatatlan volt a kevés fény miatt, ezenkívül az épület erősen szeparált volt a tengerparti környezettől. Az új tulajdonosok – egy kislány és egy tinédzserfiú szülei – teljes belső és külső átalakításban gondolkodtak, nyitott, világos terekkel, tengerre néző kilátással.

Kezdetnek a lakás elosztását frissítették: a nagyobb ablakoknak köszönhetően ma már mindenütt árad a fény, az alagsorba játszó- és audiovizuális helyiségeket álmodott a lakberendező, a pinceszint és az első emelet kapcsolódása érdekében pedig új lépcsőházat tervezett Ribe. Az egész lakás kissé atipikus, akár keskenynek is mondható szintekkel, ezért is jelentett nagy kihívást minden négyzetméter okosan hasznosítása. Az enteriőrök megálmodásánál Ribé látványosan a színes textilekre tette le voksát, az ügyfél ízlését is figyelembe véve. Magával ragadó kékek, sárgák és más vidám színek játékos kavalkádja fogadja a belépőt a nappaliban, mindezt fehér, natúr keretben tálalva.

Natúr fa kiegészítők, néhány modern dizájnbútor, rostszőnyegek mindenütt, mindezeknek köszönhetően a gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt biztosított a kényelem. Nem esik nehezünkre a tulajdonosok helyébe képzelni magunkat, ahogy egy frissen facsart narancslével a kezükben, az ablakokon át vagy a teraszról gyönyörködnek a meleg, kéklő tenger látványában. A képeket elnézve megállapíthatjuk mi is, hogy a kihívások dacára a lakberendezőnek sikerült barátságos, meleg légkört teremteni, tipikusan mediterrán hangulattal.

A barcelonai stúdió mottója: komfort, esztétika és kreativitás. Melegséget árasztó, nőies-férfias elemeket egyenlő arányban keverő megnyerő enteriőrjeiknél a figyelem a legapróbb részletekre is kiterjed, különösen a világításra. the-room-studio
Meritxel Ribé,
The Room Studio

www.theroom-studio.com

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop