Milyen az ideális gyerekágy?

Kovácsoltvas, hegesztett bútorok a lakberendezésben
Stílusok gyűrűjében – trendi étkezőasztalok
Építkezés közel nulla energiaigénnyel

A babák körülbelül 2-3 éves korban hagyják el a rácsos kiságyat, amikor már egyre gyakrabban kimásznak belőle, vagy jön a kistestvér, így a szülők számára egyre sürgetőbbé válik a kérdés: milyen legyen a következő ágy a gyermek számára. Lássuk, milyen szempontokat kell figyelembe venni a választáskor!

aracsoskisagyontul 720

Mekkora legyen az új gyerekágy?
A három legjellemzőbb méret, amellyel találkozhatunk a készen vásárolható termékeknél:

  • 160×80 cm-es (S),
  • 200×80 cm-es (M), valamint
  • 200×90 cm-es (L) méret.

Hogy melyik gyerekágyméret az ideális, az függ elsősorban a szoba adottságaitól, a kicsi előrelátható magasságától – ha ugyanis mindkét szülő magas, akkor érdemesebb inkább az eggyel nagyobb modellt választani. Akkor is megfontolandó nagyobb gyerekágyat vásárolni, ha a gyermek álmában izeg-mozog, ebben az esetben az M-es vagy az L-es modell bizonyulhat megfelelőnek.

Melyek a legfontosabb szempontok, amikor gyerekágyat vásárolunk?
1. Biztonsági szempontból kifogástalan legyen. Természetesen az első és legfontosabb szempont mindenekelőtt a biztonság. A gyerekágy ne legyen túlzottan magas, mivel a picik számára balesetveszélyes lehet. Miután még a rácsos ágyhoz vannak szokva, gondoskodjunk a legurulás elleni védelemről – ez lehet perem vagy akár egy leesésgátló. Lehetőleg ne legyenek éles sarkai és kiszögellései, amelyekbe a gyermek beütheti a fejét. Igyekezzünk rugalmas, de strapabíró falemezes ágyráccsal rendelkező darabot találni, és győződjünk meg arról is, hogy jól illeszkedjen rá a matrac, így elkerülhető, hogy a gyermek karja vagy lába játék közben véletlenül se akadjon be a kettő közé.
Tipp: az AMI Bútorok webáruházában rengeteg biztonságos és gyönyörű dizájnú, minőségi fenyőből készült gyerekágy található, amelyek bizonyítottan kiállják mind az idő, mind pedig a biztonság próbáját.

2. Egészséges legyen a kiságy használata a gyermek számára. Roppant fontos, hogy a felhasznált alapanyagokkal érintkezve a gyermeknek le legyen semmilyen egészségügyi problémája, ezért mindenképp érdeklődjük meg a forgalmazótól, hogy a gyártáshoz felhasznált faanyag gyermekbarát felületkezelésben részesült. Ugyanilyen körültekintően kell eljárni, amikor a gyerekágyhoz tartozó matracot szerezzük be. A pihentető alvás rendkívül lényeges a gyermekek számára – a testsúlyának és életkorának megfelelő matraccal ezt biztosíthatjuk, amely megfelelően alá is támasztja a gyermek hátát alvás közben.

3. Tartós fekhelyet igyekezzünk választani. Miután a gyerekek nemcsak pihennek a gyerekágyon, hanem játszanak is rajta vagy mesét olvasnak a szülőkkel, így az új szerzeménynek bírnia kell a strapát. Az igazán masszív, minőségi anyagokból elkészített gyerekágynak több évig kell állnia a sarat, minimális karbantartás mellett.

Csempésszünk bele egy kis vidámságot is!
Végezetül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gyermek jól érezze magát az új gyerekágyban, és az ő ízlésének is megfeleljen. Napjainkban az elegáns klasszikus ágyaktól kezdve a házikóágyakig számos fekhely áll rendelkezésünkre, amelyekben igazi élmény mind a pihenés, mind pedig a játék. A gyerekágyat feldobhatjuk kreatív kiegészítőkkel és hangulatvilágítással, azonban ügyeljünk a mértékletességre. Az agyoncicomázott gyerekággyal ugyanis éppen az ellenkező hatást érjük el. Ha a gyermek életkora megengedi, kérjük ki az ő véleményét is a választásnál, és ezzel is sokat segítünk, hogy mindenki elégedett legyen a családban.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop