Milyen zuhanycsaptelepet válasszak?

Wienerberger Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat 2019
Heraklith a Puskás Ferenc Stadionban is
Napelemes erőmű a Terrán bólyi üzemében

Bár az Otthonteremtési Támogatás magába foglalja a lakás teljes belső terének felújítását, azaz lehetőség van a belső fali, padló-, födém- vagy álmennyezeti burkolat cseréjére, festésre, új szaniterek beépítésére, villanykapcsolók és -dugaljak kialakítására és cseréjére is, a teljes felújítás helyett sokan csak a régi fürdőszoba korszerűsítésbe vágnak bele. A teljesség igénye nélkül a zuhany átalakításához nyújtunk segítséget, hogy milyen szempontokat célszerű figyelembe venni a megfelelő döntéshez.

milyenzuhanycsaptelepetvalasszunk 720

Milyen zuhanymegoldások kerülhetnek szóba?
Kialakítás tekintetében ma már számos zuhanymegoldás létezik:

  • Épített zuhany: egyedi méret, stabil kivitel, számtalan design a felhasznált csempe függvényében.
  • Walk-in zuhany (nyitott zuhanykabin a modern fürdőszobákhoz): tulajdonképpen egy merevítőrudakkal tartott üvegfal, mely egy igazán tágas térélményt nyújt.
  • Üvegkabin: szögletes-, íves-, vagy aszimmetrikus kivitelben.
  • Klasszikus zuhanytálca + zuhanykabin-kombináció a hagyományos megoldások kedvelőinek. Akril-, vagy öntött műmárvány zuhanytálcák – számos méret-, forma-, nyílásirány-, szín- és betétlemeztípussal rendelkező zuhanykabinnal.

Amennyiben már megvan a kívánt típus, nincs más dolgunk, mint eldönteni, milyen is legyen a tökéletes kiegészítő, azaz a zuhany csaptelep.

Milyen szempontok alapján válasszunk zuhanycsaptelepet?
Funkció, forma, dizájn, szín, gyártó, víztakarékosság, árfekvés – a variációk száma szinte végtelen. Zuhany esetében tovább bonyolítja a problémát, hogy klasszikus csapteleppel ellátott modellt, zuhanyoszlopot vagy mondjuk esőztető zuhanyt szeretnénk. Fali-, falba süllyesztett vagy mennyezeti kivitelt? A variációk száma szinte végtelen. Segítünk a döntésben!
Zuhanyoszlop. Mint ahogy azt a Ravak is kitűnően megfogalmazta: „A kedvezően széles, forgatható zuhanyfej kézi zuhanyrózsával kiegészítve ötvözi a praktikus használatot, stílust és kényelmet. A zuhanyoszlop termosztátos csapteleppel is felszerelhető, amely a zuhanyozás alatt gondoskodik az állandó vízhőmérsékletről. Az esőztető zuhanyfej magassága könnyen állítható a falra erősítés után. A zuhanyfej igény szerint bármely irányba elforgatható, így tökéletes kényelmet nyújt.”
Esőztető zuhany. Fali-, vagy mennyezeti beömlőkarral rendelkező szögletes vagy ovális nagyméretű zuhanyfejek. A Hansgrohe egyes termékei a levegővel való dúsításnak köszönhetően különösen lágy vízsugarat eredményeznek, ami még tovább növeli a zuhanyzás élvezetét. A hozzájuk társított zuhanycsaptelepek legtöbbször falsík alatti típusok, beállítható hőmérséklet-korlátozással, amelyek tökéletes megoldást nyújtanak a forrázásveszély elkerülésére és az esztétikus megjelenésre egyaránt.
Klasszikus zuhanycsaptelep kézi zuhannyal. A legjobb megoldás itt is, ha a hagyományos zuhanycsaptelep helyett termosztatikus kivitelt választunk, amelynek keverőszelepe általában a víztakarékosság jegyében 38 °C-ra történt előbeállítási értékkel rendelkezik. Egyes Grohe modelleknél a Cooltouch technológiának köszönhetően nem kell már attól sem tartania, hogy gyermeküml a csaptelephez érve megsütheti magát, az egyedi kialakításnak köszönhetően ugyanis maga a csaptest a kiáramló víz hőmérsékletétől függetlenül hideg marad.
A zuhanyfej kiválasztása legtöbb esetben a kisebb költségvonzat miatt az egyik utolsó szempont a fürdőszoba kialakításakor. Ennek ellenére fontos, hogy ne csak az árat nézzük, hiszen óriási szerepe lesz majdani zuhanyzási élményünknél. Kiválasztásánál a vízsugár-intenzitás, a felszerelhetőség (fix, rögzített, mozgatható, kézi), alapanyag, forma és funkció egyaránt fontos lehet. Nem mindegy ugyanis, hogy mondjuk egy alap tudású vagy egy állítható intenzitású, masszázs funkcióval is rendelkező típust választunk. Azok a modellek, amelyek levegővel dúsítják a vízsugarat, jelentős megtakarítást képezhetnek számunkra a későbbiekben.

A Gépész Webáruház széles zuhany csaptelep kínálatában – Concept, Grohe, Hansgrohe, Kludi, Mofém, Ravak, Teka – mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb darabot.

 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop