A páncélszekrény szervizelése

Ha szeretnénk otthonunkban és az irodákban értékeinket biztonságban tudni, célszerű beszerezni egy páncélszekrényt, ám előfordulhat, hogy elkeveredik a széf kulcsa, elfelejtjük a kódot, vagy csupán nem záródik és nyílik a szerkezet. Ilyen esetben mindenképpen szakember segítségét kell igénybe venni, de a kiválasztása során legyünk nagyon körültekintőek.

A szerkezet meghibásodása rendszeres szervizeléssel megelőzhető, vagyis váratlanul nem jelentkezik a zár akadozása, szorulása vagy nehezen nyílása és záródása, ami mindig a legrosszabb pillanatban jön. A szervizelésre két-három évente érdemes sort keríteni az otthoni, a szállodai és a munkahelyi páncélszekrények esetében egyaránt. A szervizelés és az esetleges meghibásodások, valamint a széfkód és széfkulcs elkeveredése esetén is hatékony segítséget nyújt a páncélszekrény szerviz. A szakember kiválasztása során azonban rendkívül körültekintőnek kell lenni, hiszen sok a szélhámos ezen a területen. Fontos, hogy gyors és precíz munkát végezzen a szakember, valamint felkészült és megbízható legyen. Természetesen a páncélszekrények esetében a diszkréció garantálása is elengedhetetlen a szakember részéről. Fontos, hogy korszerű szerszámokkal dolgozzon, és ne okozzon kárt a páncélszekrényben a nyitás során. Mindez csak akkor lehetséges, ha nem szükséges fúró használata a nyitáshoz, mert ha fúrásra is sor kerül, a szakembernek el kell végeznie a károk javítását. Ügyelni kell arra is, hogy a szakember nemzetközileg elismert legyen, és minőségi referenciákkal rendelkezzen.

Hogy mennyibe kerül a szervizelés, illetve a javítás? Ez számos paramétertől függ, például befolyásolja a probléma jellege, a szerkezet típusa, működési elve és márkája. Azt követően, hogy a szakember kiér a helyszínre, felméri a helyzetet, és részletesen elmondja, mi történik a javítás során, mire lehet számítani. Ha csak karbantartásról van szó vagy a szerkezet egy elemének kicserélésről, ez mindössze néhány perc alatt elvégezhető, de ha már megesett a baj, nem ilyen egyszerű a feladat. Lehetséges, hogy mechanikai zárnyitásra kerül sor, előfordulhat, hogy páncélszekrény zárcseréje oldja meg a problémát., de az is lehet, hogy csupán egy hibás alkatrész idézi elő a problémát. A szakemberek feladata egyszerűsíthető azzal, ha már a telefonos beszélgetés során részletezzük a problémát, hogy a szakemberek a megfelelő speciális szerszámokkal érkezzenek, tudják, hogy mihez kell nyúlni a javítás során.

Ha nem lehet kinyitni a zárat, többnyire két alapvető módszert választanak a szakemberek: az első alapvető módszer a zár manipulálása, amely roncsolásmentes nyitást eredményez, ilyenkor a zárat manipulálja a szakember speciális eszközökkel, amíg ki nem nyílik. Ehhez elektromos eszközöket is használhat, továbbá az is előfordulhat, hogy speciális anyagot kell bejuttatnia a szerkezetbe. A másik alapvető módszer a roncsolásos zárnyitás, amely során bizonyos helyeken lyukakat fúr a szakember a páncélszekrénybe, és ezen keresztül nyitja ki a szerkezetet, vagy információkat gyűjt a zárszerkezetről. Erre többnyire akkor kerül sor, ha szétesik a mechanika. Természetesen a nyitást követően a lyukakat teljesen el kell tüntetnie a szakembernek, így nyoma sem marad a fúrásoknak.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop