A nappali titka

Nappalink, azaz elsődleges élettérünk berendezése során a legfontosabb szempont mindig a kényelem, de a covid óta ez hatványozottan igaz. Amikor ehhez a kényelemhez sok növény, kerekded formák, természetes és újrahasznosított összetevők társulnak, falainkat és polcainkat pedig szívünket megdobogtató műalkotások népesítik be, akkor vagyunk igazán trendkövetők. A nappali titka, hogy a korábban fontosabb praktikum mellé felzárkózik az esztétikum, és a személyes tárgyak és stílusunk varázsa koronázza meg nappalijainkat, így válnak közösségi tereink gyógyítóvá.

A fehér falakhoz tökéletesen passzol a szürke sorból összeállított geometrikus lakástextil.

Harlequin

Tarka textilek

A fehér falakhoz tökéletesen passzol a szürke sorból összeállított, geometrikus, absztrakt vagy növényi mintázatú lakástextil. A legnagyobb felületet természetesen a függönyök jelentik, de egy nagyobb szőnyeg, a bútorszövet, egy takaró vagy a díszpárnák sokasága is meghatározó környezetet teremt.

Harlequin

Fehér falak

A fehér falak mindig minden körülmények között, minden évszázadban divatosak, hiszen tisztaságot sugallnak, és fényt visznek a terekbe. Az elmúlt nagyjából tíz év szürkeimádata után már nem „a szürke az új fehér”. Visszajutottunk a kályhához, újra divat a fehér szín, újra fehér árnyalatok borítják tetőtől talpig függőleges felületeinket, amelyek karakteres textúrákkal vagy mintákkal kontrasztba állítva még jobban érvényesülnek.

Yourconcept

A tér közepén

Ha a nappalink nyílászárói két szemközti fal közepén találhatók, és sem a helyiség egyik, sem a másik oldalán nem fér el a nappali bútorzata, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert remek végeredményt hoz, ha a tér közepére helyezzük el a dohányzóasztalt, és az ülőfelületeket ennek két oldalára pozícionáljuk.

Jub

Színek a nappaliban

A nappali remek teret biztosít a most trendi kortárs művészeti alkotások számára. Ezek lehetnek szobrok, festmények, printek, grafikák, amelyeket akár mi magunk vagy családtagjaink készítettek. A színeket bevihetjük a műalkotások által, de természetesen a növényekkel, a lakástextilekkel és a kisebb bútorokkal is operálhatunk. Vérmérséklettől függően használhatunk több-kevesebb színt, de a harsány színeket mindenképpen minimalizáljuk!

Farrow&Ball

Tarka falak

Tapétákkal, festékekkel, felületképző anyagokkal, burkolatokkal, gerendákkal, lécezéssel, képkompozíciókkal egyaránt mintázhatjuk falainkat, amennyiben a mozgalmasabb, de visszafogott színű nappalik vonzanak bennünket. A témák tekintetében most az utazások inspirálta minták, az organikus minimál, a faminta és a vidéki romantika számítanak trendinek, amelyek naturális színekben jelenítik meg a képeket.

Hephaistos

Hephaistos

Boltívek mindenhol

Boltívet képezhetünk természetesen átjárókban, de festhetünk a falakra is, illetve visszahozhatjuk falfülkék, minták formájában is. A szerencsésebbek az egész nappalijukat boltívek, boltozatok alatt rendezhetik be, a kevésbé szerencsések boltívet imitáló tapétát tehetnek a falra. A boltívekre hajlítható díszlécekkel, íves fénytestekkel és íves bútorokkal erősíthetünk rá.

Jub

Különleges fénytestek

A hordozható, akkumulátoros fénytestek, a fonott, rattan vagy nád lámpabúrák és a múlt század közepe tájáról származó ikonikus, régi vagy újra gyártott lámpák egyaránt divatosak minden formában, méretben és stílusban.

Dulux

Arte

Top 5 trend

 • A szállodahatás, a japán és skandináv stílust ötvöző japandi, a ΄60-΄70-es évek bulihangulata, a ΄90-es évek városi stílusa, a környezettudatos minimalizmus, a sárga-szürke-fehérre épülő Sunny Chic, a zöld mellé immár kéket is bevonó Urban Jungle, a mediterrán és végül a klasszikus stílussal összemosódó eklektika jelenti ebben az évben a nappali stílust.
 • Idéntől divat a régebbi korok bútorainak és tárgykultúrájának preferálása, ami egyébként hosszabb távú megoldást nyújt számunkra, a Földnek pedig némi kis megkönnyebbülést hozhat.
 • Az ívelt ülőbútorok felváltják a korábbi szögletesebb formavilágot.
 • Színek szempontjából a természetes színek jellemzőek, úgymint a zsályazöld, az aranybarna, a terrakotta és a mustársárga.
 • Trend még idén a nappalikban a festett ajtó és ajtókeret, a multifunkciós tér, a modern technikai vívmányok használata, a bársony, az üvegek és tükrök, illetve az újrahasznosított fa, fém, üveg és juta alkalmazása.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop