A felesleges pára ellen

Lejár a Creaton tetőszépségverseny pályázat
Januártól: Széchenyi-terv
Ybl Miklós-díj 2013

ceresit01Bepárásodott ablaküvegek, dohszag és penészfoltok a falakon – csak néhány példa arra, hogy mivel járhat a túl magas páratartalom az otthonunkban. Ilyenkor hasznos lehet a Ceresit STOP Pára páramentesítő készülék, amely megköti a légnedvesség egy részét, és így javítja a szobában lévő klímát.A páramentesítő és illatosító párnák kisebb helyek felesleges páratartalmát kötik meg.

A levegőben lévő pára egyik fő forrása maga az ember. Az emberi szervezet a légzéssel és izzadással vízgőzt termel. További pára származik a zuhanyozásból, fürdésből, főzésből, a kimosott ruhák száradásából és a padló felmosásából.
Egy lakóhely beltéri klímájának optimális relatív páratartalma szobahőmérsékleten 45 és 60 százalék körül mozog, ha a levegő relatív páratartalma efölött van, a közérzetünket hátrányosan befolyásolhatja. Egyéb kellemetlenségeket is okozhat a nedvesség: a dohszag beívódik a ruhába, bútorba, tapéta leválhat a falról, megjelenhet a penész. A túlzottan magas páratartalom növelheti az allergiás megbetegedés kialakulásának esélyét is.

Túl párás levegő esetén javasolt páramentesítő készüléket alkalmazni. Speciális esetekben árammal működő berendezést kell használni, de legtöbbször elég az egyszerűbb megoldás is. Ilyenkor nyújthat segítséget a Henkel Ceresit Stop Pára új, AERO 360° páramentesítő rendszere, amely levegőáramlás révén páratlan hatékonysággal gyűjti össze a levegő felesleges nedvességtartalmát és csökkenti a kellemetlen szagokat. A Ceresit STOP Pára berendezés páragyűjtő tablettája hullámos felszínének köszönhetően nagy felületen, hatékonyan gyűjti a felesleges párát. Illatmentes és enyhe levendulaillattal is kapható. A páramentesítő készülék két méretben kapható: az 1 tablettás készülék az 50m3-es (~20 m2) és 2 tablettás “DUÓ” készülék a 100m3-es (~40 m2) helyiségekhez ajánlott.

A Ceresit STOP Pára készülék használata egyszerű és biztonságos, a páragyűjtő tabletta könnyen behelyezhető, utántölthető. Használatba helyezés után az első vízcseppek már 12 órán belül megjelennek a készülék víztartályában. A készülék zárható kiöntőnyílásán a felgyülemlett folyadék könnyen kiönthető. A készülék modern és esztétikus külsejű, így akár a lakás dísze is lehet. Használható például konyhában, nappaliban, fürdőszobában, hálószobában, pincében, lakókocsiban, nyaralóban, garázsban, és sok egyéb zárt helyen, ahol a levegőből pára csapódhat ki.

ceresit02A különösen kicsi, zárt helyeken ajánlott a Ceresit STOP Pára párna használata, mely segít szárazon és frissen tartani a szekrényeket, fiókokat. Nem kell hozzá készülék: a tasakban lévő granulátum zselévé alakulva magába szívja a felesleges nedvességet. Így megakadályozza, a penész kialakulását, a baktériumok szaporodását, és hogy a nedvesség foltossá tegye holmijait. Kis mérete miatt használható gardróbszekrényben, cipőtartóban, fiókban, sporttáskában, autóban.

A páramentesítő és illatosító párna három – Levendula, Tavaszi frissesség és Barack – illatban kapható.
A Ceresit STOP Pára páramentesítő készülék és páragyűjtő tabletta, valamint Ceresit Stop Pára párna kapható a barkácsáruházakban, hiper- és szupermarketekben, háztartási boltokban.

Bővebb információért látogasson el a stoppara.hu internet oldalra.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop