A beton új értelmezése

A dekoratív „CSEND-panel”
Szellőztetni szükséges, de mikor tegyük?
Miért érdemes hőszigetelő rendszerbe fektetni?

Hoffer Ottó, a tulajdonos tizennégy évvel ezelőtt tanult betontechnológiát, és közben kikísérletezte a megmunkált, erodálódott kövekre megtévesztésig hasonlító burkolatokat, tárgyakat, épületplasztikai elemeket szálerősített, nagy vegytisztaságú kvarcbetonból és tiszta mészkőklinker cementből, maradandó értékekkel gyarapítva az otthonokat.

Milyen előnyöket kínál a beton?
A gyártás stabil, kiszámítható termékeket produkál, akár nagy tételben is. A burkolatokat nem fakítja a nap, nem fagynak szét, nincs kiporzás, nem kopnak, ellenben kellemes tapintású, szép, ismerős, mégis kicsit egzotikus. Az anyagában színezett kvarcbeton újgenerációs platina szilikon formákba öntve szilárdul meg, amely folyamat több százszor ismételhető. A színt egy skála alapján választhatjuk kedvünkre, és ezt lekódolva akár évek múlva is tudjuk rekonstruálni.

Kihívások kültéren
Kültéri fali burkolatok esetében elvárás, hogy a hőszigetelésre lehessen ragasztani, és ott elviselje a hőingást, a csapadékot, az UV-sugárzást. Ha térkőről beszélünk, a teherbírása, a kopás- és fagyállósága, illetve az olvasztósó-rezisztencia igen fontos kritériumok.

Beltéri alkalmazások
Beltérben bátrabban választunk színeket, finomabb felületeket, komplikáltabb kötéshálókat, merészebben alkalmazunk mintás, domborműves, perforált, más anyagokkal hibrid vagy motívumokkal díszített betontárgyakat, így burkolatot is. Fontos azonban, hogy a burkolat tükrözzön állandóságot, ha éppen nem ez a cél, lehetőleg maradjon háttérben, hiszen burkolatokat ritkán cserél az ember.

Összhangot teremtenek
Az Otti első szlogenje így hangzott: „Kő követ követ”, vagyis ahová beépül egy Otti kő, ott hamarosan megjelenik további Otti termék. Hiszen egy rusztikus padlólaphoz kell egy lábazati szegély is, a burkolat valahol találkozik lépcsővel, küszöbbel… E lezárásokra, csomópontokra gondolva számos speciális elem készül 170 színben.

+1 tipp: különleges segédanyagok
Minőségi burkolathoz kiváló szakember és segédanyag dukál! Mivel az Otti burkolatok tömege lényegesen eltér a kerámia- vagy greslapoktól, nagy lehajlást és tömeget elviselő S1 vagy S2 flexibilis ragasztókat, a rusztikus lapok széles fugaközeinek tömítéséhez pedig speciális fugázókat használjunk, a mázatlan burkolatokat pedig impregnálással óvjuk.

BOLTOTTI BEMUTATÓTEREM
8000 Székesfehérvár, Szárcsa u. 38.
Tel.: 70/866 8288 Nyitva: H-P:8-17, Szo:8-13óráig
www.ottimanufactura.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop