Rippl ház

Magyarországon eddig teljesen egyedülállónak számító vállalkozásba kezdett a Gestim Kft: egy 1800-as évek közepén épült műemléki védettségű villaépület korszerűsítésébe fogtak bele, a legmodernebb, passzívházakat idéző műszaki megoldásokkal. A fejlesztés márcsak azért is kuriózumnak számít, mert az épület a város szívében, az UNESCO Világörökség részét képező területen helyezkedik el, így a homlokzati képét az eredeti formára kellett restaurálni.

 

„A legkorszerűbb technikákkal készült, kiemelkedő minőségű, modern lakóház minden szempontból a XXI. századi elvárások szerint épült újjá.” – meséli Marco Novali, a kivitelező Gestim Kft. ügyvezetője.  A ház 23 napfényes, 43 és 191 m2 közötti alapterületű luxusrezidenciából áll, melyek mindegyike gondos tervezéssel, az ökológiai szempontok és a fenntarthatóság együttes figyelembevételével, környezet-tudatos megoldások felhasználásával épült újjá: a fűtési rendszer vízkeringetését geotermikus szondákkal működő hőszivattyú biztosítja. „Ez a költséghatékony, tiszta, megbízható és biztonságos megoldás fűtést, meleg vizet és hűtést egyaránt biztosít a ház lakói számára egész évben, az időjárástól függetlenül. Teljesen automatikusan működik, nincs gázszivárgás, robbanás vagy CO mérgezés veszélye. A rendszer jóságfoka 5-ös, tehát segítségével a hálózatból történő 1 kW elektromos energia felvételével legalább 4-5 kW fűtési vagy hűtési hasznos teljesítményt tudunk biztosítani” –  ismerteti a rendszer előnyeit  Tiziano Conzadori, a kivitelezési munkálatok vezetője.

A ház természetesen porta-, és őrszolgálattal, biztonságos parkolással, valamint magas színvonalú wellness szolgáltatásokat nyújtó edzőteremmel is felszerelt. Minden apartmanban intelligens vezérlő rendszer kapott helyet, melynek segítségével egyetlen kezelőelemmel vezérelhető a hűtés és fűtés, a tévé és rádió, a világítás, a riasztó, sőt még a motoros redőnyök is. „Olyan vásárlókat kívánunk megcélozni, akik magas színvonalú, egyedi életstílusra vágynak, a legkorszerűbb, környezet-tudatos megoldásokra is nyitottak, miközben hosszú távú befektetésben gondolkodnak.” – tapint a lényegre Stephan Ralf Van Duyn, a forgalmazó Sysimmo Kft. egyik ügyvezetője. Az ingatlanokat eddig főleg magyar befektetők vásárolták, illetve hat lakást adtak eddig tartós bérletbe. A többi mind magyar, mind küldöldi befektetők számára jó lehetőséget kínál. Az épületről és az apartmanokról a www.therippl.com oldalon tájékozódhatnak.

 

{gallery}images/stories/aktualis/2012_11/rippl/f1{/gallery}

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop