Hozzávalók 4 személy részére:
– 4 báránycsülök
– 8 gerezd fokhagyma
– 2 konzerv kockázott paradicsom
– 4 aszalt paradicsom (nagyobb darabok)
– 3-3 evőkanál zöld, fekete olajbogyó
– 100 g főtt hámozott gesztenye
A báránycsülköket megsózzuk, majd serpenyőbe helyezzük őket. Meglocsoljuk olívaolajjal, felöntjük a paradicsomkonzervvel, 2 dl vízzel, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymákat, az aszalt paradicsomot és fedő alatt 3 órán főzzük közepes hőfokon. Ekkor hozzáadjuk az olajbogyókat és a gesztenyét, majd további egy órán át főzzük alacsony hőfokon fedő alatt. Ekkor levesszük a fedőt, és ha túl sok a szaft, további 10-15 percig rotyogtatjuk az ételt magasabb hőfokon. Rizzsel, kenyérrel tálaljuk az ételt.
Hozzászólások