Rendhagyó húsvéti finomságok

Pajtaajtó és vörös téglák igézete
Télikert – házunk ékszerdoboza
Egy város, ezer élmény

Bármikor kiváló vendégvárók ezek a gazdag ízvilágú, a megszokottól eltérő tojásos, húsos és zöldséges receptek, de különösen a húsvéti ünnepekre ajánljuk merészebb háziasszonyoknak.

szojaszoszbanpacoltfotttojaszoldsegekkel 720

Szójaszószban pácolt főtt tojás zöldségekkel

Hozzávalók 4 személy részére:
– 8 tojás
– 1 csésze világos szójaszósz
– 1 csésze víz
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál barna cukor
– 1 cukkini
– 2 répa
– 3 evőkanál olívaolaj

A tojásokat forrástól számítva 5 percig főzzük, majd leöntve a forró vizet hideg vízben hagyjuk kihűlni. A szójaszószpáchoz a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a felszeletelt fokhagymát egy kisebb lábasban felforraljuk. A tojásokat megpucoljuk, és egy magas falú edénybe helyezzük. Leöntjük a forró szójás páccal, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 2-3 órán át, de akár egy éjszakán át is pácolhatjuk. A zöldségeket megmossuk, a répát meghámozzuk, mindkettőt julienre szeleteljük, vagy reszelővel lereszeljük. A legjobb, ha van zöldségspirálozónk, és friss zöldségspagettit tudunk készíteni. A zöldségeket meglocsoljuk az olajjal, és megszórjuk őrölt chlivel, ha szeretjük a csípőset. A kettévágott tojásokkal tálaljuk.

 

tortillamogyoroscscseri 720

Tortilla mogyorós csicseriborsókrémmel, tojással, zöldségekkel

Hozzávalók 4 személy részére:
– 4 tortilla lap
– 1 konzerv csicseriborsó
– 2 evőkanál mogyoróvaj
– 1 mokkáskanál só
– 1 gerezd fokhagyma
– 4 tojás
– koktélparadicsom, rukkola, olajbogyó
– só, őrölt bors

A csicseriborsókrémhez a konzerv tartalmát a rajta lévő folyadékkal, a megpucolt fokhagymával, a mogyoróvajjal és a sóval egy turmixba öntjük, és krémesre pürésítjük. A tortilla lapok mindkét oldalát egy serpenyőben olívaolajon enyhén megpirítjuk. A tükörtojáshoz a tojásokat egy forró, olajjal kikent serpenyőbe öntjük, és lassú hőfokon 5 perc alatt készre sütjük. Az étel összeállítása során a tortilla lapokat megkenjük a csicseriborsókrémmel, megszórjuk rukkolával, koktélparadicsommal, meglocsoljuk olívaolajjal, ráhelyezzük a tükörtojást, és megszórjuk frissen őrölt borssal.

 

baranycsulokszaritottpar 720

Báránycsülök szárított paradicsommal, olívával

Hozzávalók 4 személy részére:
– 4 báránycsülök
– 8 gerezd fokhagyma
– 2 konzerv kockázott paradicsom
– 4 aszalt paradicsom (nagyobb darabok)
– 3-3 evőkanál zöld, fekete olajbogyó
– 100 g főtt hámozott gesztenye

A báránycsülköket megsózzuk, majd serpenyőbe helyezzük őket. Meglocsoljuk olívaolajjal, felöntjük a paradicsomkonzervvel, 2 dl vízzel, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymákat, az aszalt paradicsomot és fedő alatt 3 órán főzzük közepes hőfokon. Ekkor hozzáadjuk az olajbogyókat és a gesztenyét, majd további egy órán át főzzük alacsony hőfokon fedő alatt. Ekkor levesszük a fedőt, és ha túl sok a szaft, további 10-15 percig rotyogtatjuk az ételt magasabb hőfokon. Rizzsel, kenyérrel tálaljuk az ételt.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop