Karamellizált gyömbéres karaj

karamellizaltgyombereskaraj 720 Hozzávalók 4 személy részére:
– 6 szelet sertéskaraj
– 3 evőkanál szójaszósz
– 2 evőkanál kínai főzőbor (vagy 1 evőkanál balzsamecet és 2 evőkanál víz keveréke)
– 1 evőkanál juharszirup
– 1 hüvelykujjnyi gyömbér
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál szezámmag
– chili

A hússzeleteket csíkokra vágjuk. A szójaszószt, a kínai főzőbort és a juharszirupot összekeverjük. A gyömbért, fokhagymát megpucoljuk, és a szójaszószos páchoz öntjük. Belehelyezzük a húst, és minimum 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezt követően meleg serpenyőbe öntjük az egészet, a szószt is, és a húst készre sütjük, gyakori kavargatás mellett. Figyelem: a juharszirup miatt gyorsan karamellizálódik, így vigyázni kell a sütésnél! A legvégén megszórjuk szezámmaggal és csilivel, rizzsel tálaljuk.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop