Védőrács, redőny: védje hétvégi házát!

Lassan végére érünk a téliesítésnek, és hónapokra magukra hagyjuk a hétvégi házakat. Elcsendesül az utca, alig van mozgás, ami kitűnő alkalmat jelent a betörőknek. Statisztikák szerint minden második behatolás az ajtón keresztül történik, a második leggyakoribb célpont pedig az ablak, így nem kérdés: a védőrács, illetve az alumínium redőny jelenti a legfontosabb védelmi vonalat.

roollstar 720

Családi házunkra, lakásunkra is igaz, hogy a bejárati ajtó, valamint az üvegfelületek jelentik a gyenge pontokat, ezeket veszi célba a betörők legtöbbje. A hétvégi házaknál sincs ez másként, így ha nem szeretnénk a tavaszt helyszíneléssel, a károk felmérésével és drága zárjavítással, üvegezéssel kezdeni, akkor még időben vagyunk a védelmi vonal kiépítéséhez. Az alumínium redőnyhöz nem csupán az energiabarát működés fogalmát köthetjük, a betörésvédelem háza táján is szót érdemel. A masszív, megfelelően kialakított páncélzat, az erős lefutósín, a szakszerű rögzítés nekünk – és a betörők ellen – dolgozik. Teljesen leeresztve a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók megakadályozzák az alumínium redőny feltolását. További biztonsági faktorként feltolásgátló reteszeket építhetünk be. A védőrács „acél pókhálóként” fonja be az ablakokat, ajtókat, véd, miközben nem zárja el a fénytől a házat. Az „S” profilokkal egymásba kapaszkodó védőrácsot nem lehet erőszakkal feltolni, lehetetlen kiemelni a vezetősínből, rácsosztásán képtelenség átnyúlni és a zárakkal babrálni. Mindkettőt, az alumínium redőnyt és a védőrácsot is felszerelhetjük utólag, de ha még a tervezőasztalon létezik a hétvégi házunk, illetve nagy felújítást tervezünk, érdemes a nyílászárók cseréjekor figyelembe venni, hogy a védőrács, illetve a redőny tokja beépíthető az áthidalóba, tehát láthatatlan marad a homlokzaton. Utólagos felszerelés esetén külső védőtokban futnak le a szerkezetek.

Ha lakóházak környezetében áll a hétvégi házunk, tanácsos automatizálni a szerkezeteket. Ezt egyébként is ajánljuk, ha a védőrács nagyobb négy négyzetméternél, illetve például panorámaablakot véd az alumínium redőny, mert motorizálva egyszerűen, könnyen, gombnyomásra működésbe hozhatjuk a szerkezeteket. Ha idő- és szélérzékelő automatikát is kap a védőrács, a redőny, akkor az előre beprogramozott paraméterek szerint lép működésbe az elektronika, és mozgatja a védelmi vonalunkat, mintha csak mi tennénk. Mondhatjuk, hogy ez aztán a luxus: automatizált redőny, védőrács a hétvégi házra, de számoljunk kicsit! Mi az olcsóbb? Mi a jobb? A megelőzés, vagy a károk elszenvedése és értékeink elvesztése.

www.rollstar.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop