Otthon, saját otthon

Henriette von Stockhausen végre azt tehette, amire lakberendezői fantáziája csak felszólította: játékos falak, színes megoldások, csupa-csupa szépség és az életöröm kifejeződése. Családi otthonukat rendezte be, s évek óta készült a jeles feladatra.

ottsaj 720

A XVIII. században épült dorseti ház évek óta lakatlan volt. Henriette egy séta alkalmával bukkant rá a lombok, bokrok, dús növényzet mögé rejtett Csipkerózsika-villára. Teljes renoválásra volt szükség, a házban egerek tanyáztak, dohos volt, vizes, a falak mállottak, a tető beázott. De ki látná meg a lehetőséget, álmai családi házát egy omladozó házban, ha nem a lakberendező… Óriási munkával óriási változáson ment át az épület.

A nappali egyszerre emlékeztet klasszikus szépségű szalonra és meghitt családi fészekre. A biedermeier intarziás szekrény családi örökség, a tervezőnő szüleinek ruhásszekrénye volt hajdan. A puha, finom szövetű ülőalkalmatosságok, az antik asztalkák, a figurális festmények és a márvány kandalló a szobrok ölelésében már önmagában pazar, mégis, a dús motívumú ólomkék tapéta új szintre emeli a teret. A szobáról a nagyvonalúság, az otthonteremtés öröme jut eszünkbe, s ez az életérzés az étkezőben sem hagy el bennünket. A florális tapéta, a szegecses székek, a hatalmas diófa asztal látványát megfűszerezi a keleties hatású szőnyeg. A tervezőnőhöz közel áll a humor: a porcelán salátalevelek a falon a gyermekeiknek készültek, és az egészséges életmódra szólítanak fel a lakberendezés nyelvén. A 120 négyzetméteres házban napfényes, nagy tér jutott a konyhának. Könnyen kezelhető és tisztítható felületekre vágyott a tervező, a praktikus, a gyerekek számára is könnyen hozzáférhető tárolóelemekkel felszerelt magasfényű bútort saját maga tervezte meg.

Henriette nagyon szeret utazni. A családján kívül innen nyeri az inspirációt. Sok tárgyat őriz, egyebek mellett az étkezőkonyha hatalmas gobelin képét is, amit akkor vásárolt, amikor legnagyobb gyermekével várandós volt, s Velencében eltévedve, egy hatalmas bolhapiacon lyukadt ki. A gyermekek nagyon fontosak az életében, így kívánságuk szerint a lánykaszobák és a hozzájuk tartozó hall is rózsaszín lett, a fiú pedig egy klasszikusabb kamaszszobát kapott. Henriette a legszebb lakberendezői feladatát teljesítette. Öröm, szeretet, meghittség lakozik a falak között.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop