Visszhangzó nyugalom

A sport szerelmesei. Ezzel a megnevezéssel mindent elmondtunk vendéglátóinkról. A házigazda és felesége, valamint élsportoló fiuk nemcsak hivatásból űznek különféle sportágakat, de szabadidejük döntő részében is. Ez az életvitel vette rá őket arra, hogy hat évvel ezelőtt telket vegyenek Tihanyban. Majd még egyet, és építsenek rá egy olyan kényelmes nyaralót, amely teret enged szenvedélyeiknek.

 

 

 

ton fölé magasodó hegyoldalon zegzugos utcácskák kanyarognak fölfelé. Néhány hajtűkanyar, és a tetejére érkezünk. A levendula bokrok szomszédságában a helyi kőből épült sziirke házak sokasága töri meg a zöldet. Köztük egy igazi gyöngyszem, ahová érkezüink.

 

A keskeny telken először csak cgy épü-let állt, a háromszintcs családi nyaraló teraszokkal, úszómedencével és szépen gondozott díszkerttel. Az első évben 3800 növényt ültettek el a kertépítők, a rézsük mentén talajtakarókkal és díszcserjékkel, sziklakertekkel, a kert végében pedig egy mini teknősbékafarmmal.

 

Később a szomszédos telek német tulaj-donosa kezdte árulni a birtokát, és ven-déglátóink főleg azért vásárolták meg, mcrt féltek egy esetleges melléjük épülő háztól. Így aztán ők építették a főépület-hez illeszkedő vendégházat, tetején hatal-mas belmagasságú panorámaterasszal. A ház fölldszintjén jacuzzi, biliárd- és sakkasztal és darts várja a kikapcsolódni vágyó tulajdonosokat és vendégeiket. Az épiilet mögött kis lábteniszpálya is készült, bogy aki nem talált lazító tevé-kenységre a házban, az a szabad ég alatt áldozzon a sport oltárán. Ne feledkezzünk meg a hátsó teraszon felállított csocsóasztalról sem!

 

A tihanyi kőből rakott falak és a nádtető romantikája mellé sok feladat társul, főleg utóbbi igényel rendszeres, szakszerű keze-lést – tűz- és rovar-, illetve szélvédelmet.

 

Különös figyelmet szenteltek a kerti bú-toroknak is. Az erős szél miatt kovácsolt-vasból csináltattak kerti garnitúrákat és virágtartókat. Amióta minden elkésziilt, a házigazda többet van itt, mint budai ott-honaban. Sportol, fut, biciklizik, és akár tíz perccel ebéd előtt is leszalad a hegyről, hogy megmártózzon a tó vizében. Mind-ebben hű társa Nimród, a 6 éves magyar vizsla, aki még a vízbe is elkíséri a gazdit. Pihennek, mozognak, és élvezik az itt töl-tött időt, a sallangmentes életet.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop