Szezámos kínai rizstészta zöldségekkel és sertéshússal



szezamoskinairizstesztazolds 720

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa, 1 kaliforniai paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 50 dkg sertészszűz, 3 ek. szezámmag olaj, 3 ek. hoisin szósz, 2 dl víz, 3 ek. szójaszósz, 1 tk. tápiókakeményítő, 1 citrom leve, 1 chili paprika, 1 tk. méz, 20 dkg rizstészta, szezámmag a tálaláshoz

A rizstésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és 1-2 ek. szezámmagolajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A húst felcsíkozzuk, és egy serpenyőben kevés szezámmagolajon a zöldségekkel együtt 3-4 percig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a hoisin szószt és a tésztát, majd az egészet jól összekeverjük. A vizet elkeverjük a tápiókakeményítővel és a szójaszósszal, majd a zöldséges tésztás húsra öntjük, és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Ekkor belekeverjük a citrom levét, a szeletelt chilit és a mézet, tálalásnál megszórjuk szezámmaggal.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop