Hozzávalók 4 adaghoz:
1 dl víz, 1ek cukor, 1 nagy szál friss rozmaring, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 40 dkg sárgabarack, 8-10 levél rozmaring
A vizet, cukrot és egy nagy szál rozmaring leveleit tegyük egy lábasba, forraljuk fel, főzzük 1 percig, majd levéve hagyjuk 5-10 percig pihenni. Ezalatt magozzuk ki a barackot, vágjuk kis kockákra. Ha végeztünk, a rozmaring leveleit vágjuk nagyon apróra, adjuk a sárgabarackhoz fél-egy deci vízzel együtt, és egy lábasban főzzük 3-4 percig, majd hagyjuk hűlni. A mascarpone-t keverjük krémesre a tejszínnel és a kihűlt édes rozmaringos vízzel, halmozzuk egyforma adagokban üvegpoharakba. Amikor a rozmaringos barack teljesen kihűlt, halmozzuk a krém tetejére, és tálalás előtt minimum egy órára tegyük hűtőbe.
Hozzászólások