Padlizsános bolognai spagetti



padlizsanosbolognaispagetti 720

Hozzávalók 4-6 személy részére:
50 dkg spagetti, olaj, 1 nagyobb padlizsán, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál répa, 1 szál szárzeller, (kb 5 dkg), 1 kg darált sertéshús, 2-3 teáskanál só, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 kg hámozott paradicsom

A hagymát, a répát, a szárzellert, a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd 3 evőkanál olajon alacsony hőfokon 10 percig pároljuk. A paradicsomokat ezalatt felkockázzuk. A megpárolt hagymás répához hozzáadjuk a húst, az őrölt pirospaprikát, a sót, és az egészet magasabb hőfokon átpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fedő alatt 1 órán át főzzük. A padlizsánt felkockázzuk, besózzuk. és hagyjuk pihenni 30 percig. Lecsepegtetjük, és forró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon megsütjük, néha megforgatjuk, hogy minden oldala süljön. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő bő vízben készre főzzük, lecsepegtetjük, majd a bolognai mártással és a sült padlizsánnal tálaljuk. Tehetünk a tetejére sajtot is.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop