Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 padlizsán, 10 dkg kis méretű grill paprika, olaj, majonéz, mustár, savanyú lila káposzta, 4 db zsemle
A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, a darált marhahúst megsózzuk, belekeverjük a reszelt fokhagymát, és 10 cm átmérőjű húspogácsákat készítünk. A húsokat grillen megsütjük. A padlizsánt felkarikázzuk, megkenjük olajjal, enyhén megsózzuk, és grillen a paprikákkal együtt mindkét oldalukat megsütjük. A hamburger összeállításához a zsömle egyik felére majonézt és mustárt teszünk, erre kerül 2 szelet sült padlizsán, néhány kis sült paprika, végül pedig a marhahúspogácsa. A tetejére savanyú lila káposztát halmozunk, és befedjük a zsömle másik felével.
Hozzászólások