Hozzávalók 4 személy részére:
4 tojás, 1 ek. ecet, 1 teáskanál só, 4 szelet rozskenyér, 4 marék spenót (kb 20 dkg), 1 gerezd fokhagyma, frissen őrölt bors, 1 szál újhagyma
A megmosott spenótot egy nagy lábasban fedő alatt közepes hőfokon – gyakori kevergetés közben – egy pici vízzel megfonnyasztjuk, sózzuk. A kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, és a spenótot elosztjuk rajtuk. A buggyantott tojás elkészítéséhez egy másik lábasban 2 liter vizet felforralunk egy teáskanál sóval és egy evőkanál ecettel, forrás után viszszavesszük a hőfokot, hogy csak gyöngyözzön a víz. A tojást egyenként felütjük egy tálkába, egy evőkanalat a gyöngyöző vízbe helyezve óvatosan beleengedjük a tojást. Három perc főzés után kivesszük, és a pirítósra halmozott spenótra helyezzük. Azonnal tálaljuk sóval, borssal.
Hozzászólások