Zöldborsós répafőzelék kókuszos rántott csirkemellel

Betonba zárt édes titkok
Indiai csirkecomb, sült retekkel
Buggyantott tojás, fokhagymás rozskenyérrel, spenóttal



zoldborsosrepafozelekkokuszoscsirkemellel 720

Hozzávalók:
50 dkg színes sárgarépa (lehet sima narancssárga répa is), 50 dkg fejtett zöldborsó, 2 dl víz, 2-3 dl kókusztej, 1 evőkanál tápióka vagy étkezési keményítő, 1 teáskanál cukor, 4 szelet csirkemell filé (max. 1cm vastag szeletek), 10 dkg liszt/zabliszt, 2 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, só, 0,5 liter olaj a sütéshez

A répát tisztítás után felkarikázzuk, egy lábasba tesszük 2 dl vízzel együtt. Adunk hozzá egy teáskanál sót, egy teáskanál cukrot, majd fedő alatt 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót is, és további 5 percig főzzük. Összekeverjük a keményítőt a kókusztejjel, a zöldségekhez adjuk, folyamatos kevergetés közben besűrítjük. A húst megsózzuk és bepanírozzuk (először a lisztben forgatjuk meg, utána a tojásban, végül pedig a kókuszreszelékben). Forró olajban közepes hőfokon 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük, és a főzelékkel tálaljuk.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop