Hozzávalók 4 személy részére:
4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 30 dkg tenger gyümölcse, 25 dkg rizottó rizs, 1 dl száraz fehér bor, 1-1,2 liter halalaplé vagy víz, 1 kis zacskó tintahaltinta, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg vaj, tálaláshoz frissen őrölt bors és nagy szemu só
A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon a tengergyümölcseivel együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, amit szintén pirítunk picit. Felöntjük a borral, és elforraljuk, majd fokozatosan annyi vizet öntünk a rizottó rizsre, amennyi éppen ellepi. Folyamatos kevergetés és folyadékpótlás mellett félkeményre főzzük. Mindig csak annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, így kontrollálható, hogy mennyi vizet vesz fel. Amikor még éppen roppan, azaz al dente, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tintahaltintát, a reszelt parmezánt és a vajat. Frissen tálaljuk!
Hozzászólások