Rutin műveletsorral indul a varázslat: a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és… És jöhet a kreatív főzőtudomány, hiszen csak rajtunk, illetve a hűtő aktuális tartalmán múlik, mi kerül a könnyű tésztasalátába. Négy tuti recept következik!
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és összekeverjük a felkockázott sonkával, az apróra vágott cukkinivel és újhagymával. A salátaöntetet összekeverjük a joghurttal és a bazsalikommal, a tésztára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük. A borsót forró vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A tésztát összeforgatjuk a borsóval, a félbevágott koktélparadicsomokkal és a darabokra tört sajttal. Meglocsoljuk az olajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, majd salátástányérokra merjük, és a fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és összeforgatjuk az apróra vágott zellerrel és újhagymával, a kockára vágott csirkével és a korianderrel. A szezámmagot elkeverjük a szezámolajjal és a rizsecettel, meglocsoljuk vele a tésztát, majd az egészet átforgatjuk, és lefedve néhány órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük. Összeforgatjuk a kockára vágott paprikával, a lecsepegtetett tonhallal, a felszeletelt gombával és a felkarikázott olajbogyóval. Meglocsoljuk a citromlével, majd óvatosan megint átforgatjuk. Tálalás előtt hozzákeverjük a félbevágott paradicsomokat, és megszórjuk parmezánnal.
Hozzászólások